Code rood voor zware regen in provincie Malaga

door admin
Code rood voor zware regen in provincie Malaga

Estepona was het zwaarst getroffen. Hier traden alle afwateringen richting zee buiten hun ‘oevers’. Tussen 6 uur en 8 uur in de ochtend gold zelfs code rood. Talloze meldingen kwamen binnen bij brandweer en de alarmnummers over volgelopen garages, overstroomde putten op straat met alle gevolgen van dien, ophoping van modder en andere meegespoelde troep waardoor het verkeer werd gehinderd. De provinciale autoriteiten hebben het Plan Especial geactiveerd voor noodsituaties op niveau 1. Op diverse plaatsen viel 100 liter water binnen een paar uur. In Coín in de Vallei van de Guadalhorce liep het zelfs op tot 129 liter in zes uur tijd. De noodhulpdiensten zijn speciaal gefocust op Alhaurín de la Torre, Estepona, Cartama en Marbella. De afgelopen paar uur kwamen bijna tweehonderd meldingen binnen van incidenten. De marathon van Málaga startte later dan gepland vanwege de regen.

In Estepona leveren de overstromingen veel gedoe op. Scholen zijn overstroomd en een van de gezondheidscentra heeft waterschade. HIer viel in de afgelopen uren 136 liter per vierkante meter. In Málaga stad viel binnen een uur 35 liter water per vierkante meter. En alles wijst erop dat de hoeveelheid de komende twaalf uur zal oplopen tot 120 liter. AFgelopen nacht werd tijdelijk de weg vanuit Ojen naar Marbella afgesloten vanwege verzakkingen. Hier kan nu weer gereden worden. 

De snelweg A7 is afgesloten bij km 144 ter hoogte van de gemeente Manilva. Ook tussen Cartama en Estación de Cartama kan niet gereden worden en de A7057 en a7052 zijn onderbroken. 

Meer lezen hier en hier en hier.

Dit vind je misschien ook leuk