Een Spanjaard gewond bij aanslag in Berlijn

door admin
Een Spanjaard gewond bij aanslag in Berlijn

Onder de gewonden ook de Spaanse student Iñaki Ellakuria. Hij plaatste zijn ervaringen op Twitter. ‘Ik ben geraakt in mijn beide benen’. Ellakuria studeert economie aan de universiteit van Bilbao, waar hij ook vandaan komt. Met een Erasmusbeurs was hij tijdelijk in Berlijn. Hij bezocht de kerstmarkt samen met twee vriendinnen. Met hen is alles goed. Dinsdagochtend werd Ellakuria met succes geopereerd. Hij heeft breuken in zijn linkerbeen, in de wreef van zijn rechtervoet en diverse breuken in zijn heup. Zijn ouders arriveerden dinsdagochtend in Berlijn om hun zoon bij te staan. Dinsdag vertelde de vader tegen persbureau EFE dat het goed gaat met zijn zoon.

Geschept

Op Twitter schrijft Iñaki dat hij lawaai achter zich hoorde op het moment dat de vrachtwagen een kerstkraam ramde. Hij keek om en deed nog een poging om voor de vrachtwagen weg te springen, maar het was te laat. Hij werd geschept en belandde een stuk verder op de grond. ‘Ik heb nog nooit in mijn leven zoveel pijn gehad’, schrijft hij op Twitter. Hier bedankte hij ook de mensen die direct na de aanslag toesnelden om hem te helpen met kussens, dekens en zelfs water en eten. Volgens de Spaanse autoriteiten is Ellakuria de enige Spanjaard die bij de aanslag gewond is geraakt.

Verdachten

De Duitse autoriteiten hebben zeven doden geïdentificeerd. Het gaat om zes Duitsers en één Pool. De Pool werd aangetroffen in de cabine van de vrachtwagen. Volgens de politie was hij niet de bestuurder. Naar de bestuurder wordt druk gezocht. Eerder hield de politie al twee verdachten aan, maar die werden wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten. De eigenaar van de vrachtwagen met een Pools kenteken zegt dat de Pool  zijn neef is. Die is waarschijnlijk door de aanslagpleger overmeesterd. Volgens de politie zijn er sporen van geweld en een gevecht aangetroffen in de cabine.

Terroristische aanslag

De Duitse bondskanselier Angela Merkel bevestigde dat het om een terroristische aanslag gaat. De IS heeft de aanslag inmiddels via een bericht bij persbureau Aamaq opgeëist. Volgens de Duitse autoriteiten zijn er al minstens vijfhonderd aanwijzingen en is men op basis van DNA-sporen in de cabine op zoek naar de dader. De aanslag lijkt op die in Nice afgelopen zomer. Hier reed een vrachtwagen in juli in op publiek dat net een vuurwerkshow had gezien op de boulevard van deze Zuid-Franse stad. In Nice kwamen 86 mensen om het leven en raakten honderden anderen gewond.

Dit vind je misschien ook leuk