Officiële lijst van feestdagen in Spanje

door admin
Officiële lijst van feestdagen in Spanje

Zeker in Spanje, waar vrije dagen die in het weekend vallen vaak worden gecompenseerd middels een vrije dag op de vrijdag ervoor of de maandag erna. Dit wordt een puente genoemd. Onderstaande lijst werd gepubliceerd in het Spaanse staatsblad.  

De negen nationale vrije dagen in 2017 in heel Spanje zijn:

6 januari: Driekoningen (vrijdag)

14 april: Goede Vrijdag

1 mei: Dag van de Arbeid

15 augustus: Maria Hemelvaart (dinsdag)

12 oktober: Dag van Spanje (donderdag)

1 november: Allerzielen (woensdag)

6 december: Dag van de Spaanse Grondwet (vrijdag)

8 december: Maria Onbevlekte Ontvangenis (vrijdag)

25 december: Kerstmis (maandag)

Naast deze nationale vrije dagen zijn er nog dagen die regionaal worden gevierd:

Andalusië heeft maandag 2 januari vrij. Op vrijdag 28 februari wordt de Dag van Andalusië gevierd. Witte donderdag op 13 april is eveneens een vrije dag.

Ook in Aragón is 2 januari een vrije dag en witte donderdag (13 april). Deze regio viert zijn nationale feestdag op 23 april. Omdat deze dit jaar op een zondag valt, verschuift de vrije dag naar maandag 24 april.

Asturië: maandag 2 januari is vrij. Wite donderdag op 13 april is vrij en de regionale feestdag is op vrijdag 8 september

Balearen: De regionale feestdag is hier op woensdag 1 maart. Witte donderdag is vrij en 17 april is het Paasmaandag, die wordt hier ook gevierd.

Baskenland: Witte donderdag op 13 april is een vrije dag. Paasmaandag op 17 april is vrij en op dinsdag 25 juli is de regionale feestdag.

Canarische Eilanden: Witte donderdag op 13 april is een vrije dag en dinsdag 30 mei is de regionale feestdag.

Cantabrië viert eveneens Witte donderdag. De dag van de Cantabrische grondwet is op vrijdag 28 juli en de regionale feestdag is op 15 september.

Castilla-La Mancha: Witte donderdag op 13 april wordt ook hier gevierd. 31 mei is de regionale feestdag en op 15 juni wordt Corpus Christi gevierd.

Castilië en León schuift ook Nieuwjaarsdag op naar maandag zodat mensen op 2 januari vrij hebben. Op 13 april is het Witte Donderdag. 24 april is de regionale feestdag.

Catalonië is op Tweede Paasdag vrij: maandag 17 april. Vrijdag 24 juni is het Día de St. Juan en 11 september is het de Catalaanse regionale feestdag. Deze valt in 2017 op een maandag.

Ceuta houdt ook Tweede paasdag. Op 1 en 2 september worden de Ceuta dagen gevierd.

Extremadura heeft vrij op 20 maart, de maandag na San José, op Witte Donderdag en op 8 september wordt de regionale feestdag gevierd.

Galicië viert Witte Donderdag op 13 april en op woensdag 17 mei is het de Galicische Dag van de Literatuur. Op 25 juli is het de regionale feestdag van de regio. Deze valt op een dinsdag.

La Rioja is ook vrij op Witte Donderdag. Paasmaandag op 17 april is eveneens een vrije dag en het regionale feest wordt gevierd op 9 juli. Dit valt op een vrijdag.

Dit vind je misschien ook leuk