Betalingen doen via Facebook in Spanje

door admin
Betalingen doen via Facebook in Spanje

Op 24 oktober regelde het bedrijf daartoe een licentie bij de Ierse centrale bank. Hiermee werd de deur naar de rest van Europa geopend. Facebook PaymentsInternational Ltd. heet de nieuwe tak met een hoofdkantoor in Dublin. De betaaldienst werd al anderhalf jaar geleden aangekondigd door het bedrijf. 

Elektronische diensten levert Facebook al sinds een jaar in de Verenigde Staten. Facebook wordt hiermee een directe concurrent van diensten via PayPal en Apple. Aangezien het sociale mediabedrijf wereldwijd 1,6 miljard gebruikers heeft, een aantal dat nog steeds blijft groeien, vormt het een directe concurrent voor de bestaande, traditionele banken. In Spanje heeft Facebook 21 miljoen gebruikers. De groei zit niet alleen in aantal gebruikers maar ook in het aantal diensten dat hen wordt aangeboden. 

Gebruikers kunnen binnenkort een debetkaart van VISA of Mastercard toevoegen aan hun Facebook Messenger. Dit is op Whatsapp na – ook in bezit van Facebook – de grootste berichtendienst ter wereld. Precieze uitleg over hoe een en ander in zijn werk zal gaan moet nog komen.

Dit vind je misschien ook leuk