Madrid wil verkeer in centrum verminderen

door admin
Madrid wil verkeer in centrum verminderen

De proef resulteerde in een 43 procent vermindering van het verkeer door deze emblematische straat in de Spaanse hoofdstad. In de twee nabijgelegen straten Cuesta de San Vicente en Calle Princesa was er 20 procent minder verkeer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het gemeentebestuur is erg blij met dit resultaat.

Op basis van de pilot in het kader van het project ‘Nueva Gran Vía’ zullen toekomstige acties voor de herinrichting van de straat worden versneld. Het gaat dan onder meer om een andere bestrating van de stoep die op dezelfde hogte komt als de straat. Ook komt er nieuw straatmeubilair en andere verlichting. Hiermee wordt de gedeeltelijke afsluiting voor verkeer makkelijker. Het plan om de Gran Vía alleen voor voetgangers toegankelijk te laten zijn gaat definitief niet door.

Het voorstel van de politieke partij Ahora Madrid om het verkeer te reduceren tot uitsluitend bestemmingsverkeer gaat dus niet door. Volgens het gemeenteraadslid José Manuel Calvo van de afdeling stadsplanning, wordt de vernieuwde Gran Vía beter dan ooit. Vanaf dit jaar en zolang het gemeentelijke budget dat toelaat, zal het stadsbestuur gedeeltelijke sluitingen van de Gran Vía tijdens evenementen of speciale gelegenheden mogelijk maken. Volgens burgemeester Manuela Carmena zijn ‘deze flexibele acties die bedoeld waren als iets tijdelijks erg efficiënt. We zijn nu in staat om te kunnen anticiperen zodat de Gran Vía vriendelijker en persoonlijker wordt met meer ruimte en dit past in het kader van Madrid in de 21ste eeuw’.

Dit vind je misschien ook leuk