Villa van Johan Cruijff in Barcelona staat te koop

door admin
Villa van Johan Cruijff in Barcelona staat te koop

De villa uit 1936 wordt op de website van vastgoedbedrijf Engel & Völkers aangeboden voor 5,3 miljoen euro. Op internet melden verschillende media andere bedragen die variëren tussen 3,9 en 6 miljoen euro. Het huis ligt in de wijk la Bonanova. Volgens de Spaanse website Diariogol.com is men op zoek naar kopers die de symbolische waarde van het huis waar ‘el flaco’ ruim twintig jaar woonde, op waarde kunnen schatten.

De in neoklassieke stijl opgetrokken villa bevat drie verdiepingen en een woonoppervlak van 574 vierkante meter. Daarbij ligt nog eens 469 vierkante meter tuin. In de straten er omheen liggen dezelfde type villa’s. Er zijn 9 kamers en 7 badkamers. Bij het huis horen vier parkeerplaatsen. Toen de familie Cruijff er in trok werd de woning nog flink gerenoveerd. Volgens Diariogol zijn er opnieuw enige verbouwingen nodig. De makelaar benadrukt echter de goede staat waarin de woning zich bevindt. 

Wijk voor de happy few

De wijk Bonanova ligt in Sarrià-Sant Gervasi. Hier woont de happy few van Barcelona. Eind vorige eeuw bouwden welgestelde families hier al hun statige villa’s buiten de drukte van de stad en dichtbij de bergen. Er liggen veel parken, internationale scholen en privé-klinieken.

Lees hier het verslag van Edwin Winkels, die in 2011 Cruijff in zijn huis bezocht, voor een mooie sfeerimpressie.

Dit vind je misschien ook leuk