Politie ontdekt 120 exotische vogels in bagage op vliegveld Madrid

door admin
Politie ontdekt 120 exotische vogels in bagage op vliegveld Madrid

De trieste vondst werd gedaan door agenten van Seprona, de milieuafdeling van de Guardia Civil. Ze ontdekten de vogels in zelfgemaakte kooien die op hun beurt weer in koffers waren gestopt. Twee personen zijn gearresteerd. De mannen van Spaanse nationaliteit kwamen uit Mexico en probeerden hun bagage ongezien langs de douane te krijgen.

Toekans

De politie trof verschillende soorten exotische vogels aan waaronder vier toekans (familie Ramphastos Sulfuratos) drie roodstuitarassari’s (familie van de toekan). De smokkelaars zouden volgens de Guardia Civil zo circa 7.000 euro per vogel kunnen krijgen op de zwarte markt. Beide soorten zijn beschermd door het CITES-verdrag dat gaat over internationale handel in bedreigde flora en fauna.

Geen documenten

De mannen beschikten niet over documenten die het vervoer van de vogels zou rechtvaardigen en zijn gearresteerd wegens delicten tegen beschermde flora, fauna en huisdieren. De politie was ze al op het spoor omdat de mannen binnen een paar maanden tijd al enkele reizen vanuit Mexico naar Spanje hadden gemaakt. Op de bewuste dag besloot de politie op te treden en de bagage te controleren.

Spanje is een van de plekken waar de meeste illegaal geïntroduceerde vogelsoorten worden onderschept. De meeste hiervan zijn afkomstig uit Latijns-Amerika.

Dit vind je misschien ook leuk