Pas op voor fraude rond verhuur vakantiewoningen

door admin
Pas op voor fraude rond verhuur vakantiewoningen

De 57-jarige man adverteerde met foto\’s van willekeurige woningen op het portaal Milanuncios.com. Hier bood hij aantrekkelijke appartementen aan voor wel erg lage prijzen. Zodra iemand belde om meer informatie, overtuigde de man de bellers ervan eerst een reserveringsbetaling te doen, om zich er zo van te verzekeren dat de woning voor hen was in een specifieke periode.

Een bezoek aan de woning was ook niet mogelijk omdat de man beweerde dat deze op dit moment verhuurd was. Wanneer de vakantiegangers bij hun woning aankwamen, konden ze er niet in en bleven telefoontjes naar de verhuurder onbeantwoord. Een enkele vakantieganger die toch weer contact kreeg met de zogenaamde verhuurder kreeg te horen dat de vorige huurders niet op tijd waren vertrokken, waarbij de verdachte beloofde de volledige aanbetaling terug te storten. Iets wat natuurlijk nooit gebeurde. De gearresteerde man wordt gerelateerd aan ruim honderd verschillende advertenties voor vakantiewoningen. 

Tips om te voorkomen dat je slachtoffer wordt

Het beste boek je via bekende touroperators of bekende verhuursites. Bij boekingen direct bij de eigenaar is de kans groter dat er iets mis gaat. In zo\’n geval is het ook lastiger om je geld terug te krijgen. Controleer hoelang de woning al staat geadverteerd. Vaak geldt hoe langer, hoe beter. Check de recensies van andere huurders. Controleer via Google Maps de locatie van de vakantiewoning die je op het oog hebt. Vervolgens kun je via Google Street View kijken of de woning overeenkomt met de foto\’s in de advertentie. Probeer telefonisch contact te krijgen met de verhuurder en vraag om zoveel mogelijk details, zoals adres, ligging, omgeving en check deze informatie later via internet. Als de prijs \’too good to be true\’ lijkt, dan is dat vaak ook zo. Een normale aanbetaling ligt rond de 10% van de uiteindelijke huurprijs. Wordt er veel meer gevraagd, dan is dat verdacht. Check ook bij aankomst of alles overeenkomt met het contract en met wat is beloofd. Wijs de eigenaar of verhuurder op eventueel al aanwezige schade en maak daar foto\’s van. Mocht er bij vertrek geld zijn ingehouden van de borg. Zorg dan dat je bonnetjes te zien krijgt waarop de kosten staan van eventuele reparaties of vervanging. 

Dit vind je misschien ook leuk