Spanje wil Nederlandse dierenrechtenactivist oppakken

door admin
Spanje wil Nederlandse dierenrechtenactivist oppakken

Een stierenvechtersorganisatie nam een advocatenkantoor uit Madrid in de arm om de 31-jarige Janssen te stoppen. Met succes. Als hij nu in Spanje wordt gespot zal hij direct worden gearresteerd. Volgens de krant El Mundo heeft hij voor een bedrag van 200.000 euro aan boetes uitstaan en lopen er diverse rechtszaken tegen hem. ‘Hij is geen activist, maar een agressor’ en ‘hij moet gestopt worden’ en ‘we zullen te land, ter zee en in de lucht naar hem zoeken’, aldus de advocaat van de stierenvechtersorganisatie tegen NRC.

Janssen zegt zelf nog steeds van plan te zijn naar Spanje te gaan. Al zal hij dat niet doen per vliegtuig, want dan wordt hij bij de douane al tegengehouden. Naar eigen zeggen was hij er een paar dagen geleden nog. ‘Ik stop pas met mijn acties als zij stoppen met het doden van dieren’. 

De dierenrechtenactivist komt op voor dieren uit naam van de Vegan Strike Group. In Nederland werd hij in 2008 bekend toen hij naakt opkwam in het televisieprogramma Mooi Weer de Leeuw. Hij zat in Nederland ook vast voor het vrijlaten van nertsen uit een nertsenfokkerij. 

Jansen woonde een tijd met zijn ex-vriendin Susana in Don Benito, een plaats bij het Spaanse Badajoz. Dit was volgens het stel een goed vertrekpunt voor het gebied waar de meeste stierengevechten worden gehouden in het land. Hij komt niet alleen op voor stieren, maar ook voor andere dieren. In 2016 sprong hij nog in het dolfinarium in Oceanografic in Valencia. 

Volgens de Spaanse Fundacion Toro de Lidia deed Janssen 35 aanvallen en bedreigingen tegen stierenvechters en hun familie. Eerder werd hij ontslagen bij CAS internationaal. Dit is een netwerk van dierenrechtenorganisaties. Men vond de werkwijze van Janssen te agressief. ‘Wij staan niet achter illegale acties’. Ook PACMA zegt niet meer met hem te werken omdat ze altijd legale actie voeren. 

Janssen zou van plan zijn zich zelf in Spanje bij justitie te melden om te gaan praten, in de hoop dat het met een sisser afloopt. 

Dit vind je misschien ook leuk