Zomer officieel begonnen in extreem warm Spanje

door admin
Zomer officieel begonnen in extreem warm Spanje

Volgens het Spaanse weerinstituut Aemet zullen de temperaturen ongeveer een halve graad hoger liggen dan het gemiddelde voor dit jaargetijde. Dit bovenal in het midden en zuiden van het land. De afgelopen lente is nu officieel bijgeschreven in de boeken als de warmste lente in Spanje van de 21e eeuw.

Tendens zet zich voort

Tijdens een persconferentie van Aemet om informatie te geven over de voorspellingen voor de komende drie maanden en over de net afgesloten lente, werd dit meegedeeld door Ana Casals, woordvoerder van het instituut. Ze gaf aan dat de tendens van de hoge temperaturen in de afgelopen maand doen vermoeden dat deze trend in juli, augustus en september door zal zetten. Men vermoedt dat de komende zomer erg zal lijken op die van 2003, 2015 en 2016.

Zomers beginnen eerder

Ook hebben meteorologen vastgesteld dat ‘de zomers eerder beginnen en dat dat, volgens hun schattingen, gaat in de proportie van een dag op elke tien jaar. Wat neerslag betreft verwacht men geen grote wijzigingen ten opzichte van recente jaren. De waarden zullen zelfs in sommige gebieden lager liggen.

De zomer duurt dit jaar 93 dagen en 15 uur en eindigt op 22 september.

Dit vind je misschien ook leuk