Einde stakingen luchthaven Barcelona in zicht

door admin
Einde stakingen luchthaven Barcelona in zicht

Door gedeeltelijke stakingen moesten passagiers soms wel tot drie uur wachten voor ze door de veiligheidscontrole waren. Veel passagiers hebben hierdoor hun vluchten gemist. Het personeel bij die veiligheidscontroles staakte uit protest tegen slechte arbeidsomstandigheden. Van hun werkgever, het bedrijf Eulen eisten ze salarisverhogingen en aanname van meer personeel om hun werkomstandigheden te verbeteren. De Catalaanse overheid moest eraan te pas komen om te bemiddelen bij de onderhandelingen die al een paar keer op niets uitliepen. 

Er werd een salarisverhoging geëist van minimaal 200 euro per maand voor de laagstbetaalde werknemers. Ook zou het bedrijf 100 werknemers extra aan moeten nemen om personeelstekorten te kunnen oplossen op drukke dagen. Aanstaande donderdag zullen de veiligheidsmedewerkers het laatste bod nog bespreken. Gaan ze akkoord dan zijn de stakingen definitief voorbij. 

De stakingen waren niet goed voor het imago van de stad Barcelona. De hotelfederatie klaagde al bij de regioregering en eiste bemiddeling door de centrale overheid in Madrid. Ook luchtvaartmaatschappijen zaten met hun handen in het haar nu juist in de drukste maand van het jaar de stakingen hun passagiers overlast bezorgen. 

Dit vind je misschien ook leuk