Mirgranten aangetroffen in kermis-vervoer onderweg naar Spanje

door admin
Mirgranten aangetroffen in kermis-vervoer onderweg naar Spanje

Maandagochtend zou de kermis met alle exploitanten en de rest van het hebben en houden, in het Spaans feria genoemd, weer terug gaan naar Spanje. Alle voertuigen stonden klaar om op de veerboot te gaan richting Algeciras op het Spaanse vasteland toen de Guardia Civil migranten ontdekte, die zich hadden verstopt in diverse kermisattracties opgeladen op vrachtwagens en trucks. 

Doordat veel voertuigen niet helemaal zijn afgedekt of afgesloten konden de Afrikanen, waaronder Marokkanen en Algerijnen zich er gemakkelijk op verstoppen. In totaal werden dertig migranten tegengehouden. Hieronder 10 minderjarigen. 

Samen met de andere Spaanse enclave Melilla vormt Ceuta de enige landgrens tussen Europa en Afrika. Hierdoor oefenen de twee plaatsen een grote aantrekkingskracht uit op mensen die vanuit Afrika Europa willen bereiken op de vlucht voor oorlog en geweld of op zoek naar een beter leven. Doordat die route steeds beter in de gaten gehouden wordt, grensovergangen streng bewaakt worden en de grenzen bestaan uit dubbele rijen met zes meter hoge hekwerken met prikkeldraad, vinden migranten steeds nieuwe manieren om alsnog het Spaanse vasteland te bereiken. 

Dit vind je misschien ook leuk