Spaans eiland te koop bij Menorca

door admin
Spaans eiland te koop bij Menorca

Het gaat om het grootste eiland voor de kust van Menorca. Het heet d’Em Colom en is te koop. Vorig jaar werd het eiland voor het eerst te koop aangeboden via de vastgoedwebsite ‘Fotocasa’. Toen was de prijs 5,2 miljoen euro. Omdat voor dat bedrag geen kopers werden gevonden is de prijs met 29% verlaagd naar 3.712.000 euro. Een koopje zou je zeggen. Maar kennelijk ligt dat toch anders.  

In Spanje gelden er voor eilanden staatsverordeningen en is de regelgeving van de autonome gemeenschap waar het ligt van toepassing. Deze wetgeving zorgt ervoor dat de toegang tot de stranden, de natuur en het daar aanwezige historische erfgoed beschermd blijft. Op sommige eilanden mag niet gebouwd worden en de eigenaar moet verplicht toegang tot de stranden verlenen wanneer mensen via zee het eiland bereiken. Zo weet de toekomstige eigenaar dat het eiland niet toeristische geëxploiteerd zal kunnen worden en dat is waarschijnlijk de reden voor de geringe belangstelling.

Bebouwing op het eiland

d’Em Colom maakt deel uit van het natuurpark ‘s’Albufera des Grau‘, van de gemeente Mahon. Het telt 58 hectare en ligt 200 meter van de noordkust van Menorca. Op het eiland liggenverschillende gebouwen, waaronder een huis met zes kamers van 100 vierkante meter. Het heeft ook een bijgebouw dat als opslagruimte dient van 30 vierkante meter en een houten chalet van 135 vierkante meter met twee kamers, een badkamer, een keuken en een grote woonkamer. Bovendien heeft het eiland twee prachtige witte stranden. Een van deze twee stranden beschikt over een boothuis van 20 vierkante meter.

Een eiland met geschiedenis

Het eiland heeft ook een rijke historische achtergrond, waarvan nog veel sporen zichtbaar zijn. Zo was er tot aan het begin van de 20ste eeuw  een zinkblendemijn naast een klif tot aan het begin van de 20ste eeuw. Daarnaast werd er in 1785 een vredesverdrag ondertekend tussen Spanje en het bestuur van Tunis.

Wie geïnteresseerd is in het eiland kan contact opnemen met de makelaar. Ben je toch geïnteresseerd in het eiland dankan je contact opnemen met de desbetreffende makelaar, ‘Agencia Inmobiliaria Ses Moreres’. Die beschikt over  een video waar het eiland met al zijn verschillende aspecten wordt toegelicht.

Huidige eigenaren

De huidige eigenaren zijn de erfgenamen van Antonio Roca y Várez. Hij kocht het eiland in 1904 voor 7.850 pesetas. Omgerekend naar nu is dat 47 euro. Wie houdt van antieke mijnen en een vrijwel intacte natuur en bijzondere inwoners zoals zeldzame blauwe hagedissen, roofvogels, zeegrotten en visarenden, treft hier een waar paradijs aan.

Dit vind je misschien ook leuk