Uitgaansgebied Benidorm is toneel van geweld

door admin
Uitgaansgebied Benidorm is toneel van geweld

Ook overweegt de gemeente om bewakingscamera’s op te hangen om zo de andere tienduizenden bezoekers van het populaire vakantieoord op hun gemak te stellen. Het begon afgelopen woensdag met een schietpartij in het Britse toeristengebied. Daarbij raakten twee Marokkanen en een Brit gewond. De Brit was vermoedelijk toevallig aanwezig bij wat de politie aanduidt als een ‘vermoedelijke afrekening in het criminele circuit’. Er is in de wijk een strijd gaande tussen Albanese en Marokkaanse drugsdealers die beide de drugshandel in de wijk willen controleren. De politie vond vier kogelhulsen op de plaats van delict, maar de verdachten zijn nog niet aangehouden. Ze vluchtten in een taxi vermoedelijk richting Mercadillo Pueblo en vanaf daar ontbreekt elk spoor.

Zondagochtend vroeg werd een drugsdealer op heterdaad betrapt toen hij drugs verkocht aan een toerist. De politie trof 102 doses cocaïne aan verstopt in zijn kleding. 19 doses waren verborgen in een dubbele ceintuur. Volgens de politie treden drugsdealers steeds vaker op als proppers bij discotheken en nachtclubs. Ze lokken toeristen naar binnen door ze gratis drankjes aan te bieden. Als toeristen dan eenmaal binnen zijn, krijgen ze drugs aangeboden. 

Naast de delicten en overlast door drugs bezorgen dronken toeristen ook veel overlast. Eveneens op zondagochtend vroeg werd een man verkleed als ’tuna’ (muzikanten van Spaanse studentenclubs) zomaar uit het niets in zijn gezicht geslagen. Uiteindelijk ontstond er een gevecht waaraan een man of tien meededen en werd het incident op video gezet en gedeeld op internet. Dankzij die beelden konden de schuldigen vrij snel worden gearresteerd. 

Zaterdagmiddag zette de gemeente de oproerpolitie in in en rond Calle Mallorca, die populair is onder Britse toeristen. De bedoeling was de mensenmenigte in toom te houden na de overwinning van Engeland op Zweden tijdens het WK in Rusland. De oproerpolitie moet dronken toeristen in toom houden. 

Dit vind je misschien ook leuk