Aantal fietsers in Valencia met 30 procent toegenomen na aanleg fietspaden

door admin
Aantal fietsers in Valencia met 30 procent toegenomen na aanleg fietspaden

Het is anderhalf jaar geleden dat de stad Valencia het netwerk van fietspaden aanlegde. Meer dan 4.000 fietsers per dag maken hier nu gebruik van, zo blijkt uit informatie van de gemeente. Naast het centrum wordt het meest gebruik gemaakt van de fietspaden naar en rond de gebouwen van de universiteit. Door Calle Colón fietsen op werkdagen in oktober 4.152 personen. Dat is een record. Een jaar geleden waren dat er nog 3.307.

Vier fietsroutes worden dagelijks door meer dan 4.000 personen gebruikt. Van het kruispunt met calle San Vicente Mártir tot Plaza Porta de la Mar, het universiteitsterrein en de avenida del Puerto. Over het centrale gedeelte van de avenida passeren dagelijks gemiddeld 2.377 fietsers. 

Volgens fietsorganisaties als València en Bici is de toename van het aantal fietsers het directe gevolg van de aanleg van meer fietspaden. Dit gegeven gaat samen met het feit dat het aantal auto’s dat door het centrum rijdt in oktober is afgenomen met 4% ten opzichte van vorig jaar. Bovendien is het verkeer in de afgelopen tien maanden continu gedaald ten opzichte van een jaar eerder, zo blijkt uit informatie verstrekt door de gemeente.

In oktober kondigde burgemeester Joan Ribó aan het aantal fietspaden uit te breiden met twaalf stuks. Hij noemde Valencia in dit verband een voorbeeld voor binnen- en buitenland en zei dat Valencia op weg is om de Mediterrane fietshoofdstad te worden. 

De nieuwe fietspaden komen van de avenidas Burjassot, Constitución, Reino de Valencia en Suecia naar Cuenca, Palleter en de brug Campanar; in Manuel Candela en Tomás de Montañana, Juan XXIII, Masetro Rodrigo en de kruising Sancho Tello met Jerónimo Monsoriu; De avenidas del Puerto, Primado Reig, langs het Instituto Obrero Valenciano en Calle Alicante. Ook langs de verkeersaders Fernando el Católico en Ramón y Cajal. 

Dit vind je misschien ook leuk