Grote operatie tegen verkoop namaakproducten rond Benidorm

door admin
Grote operatie tegen verkoop namaakproducten rond Benidorm

Bij inspecties van zowel markten als winkels in Benidorm en l’Albir (L’Alfàs del Pi) werden bijna duizend kledingstukken in beslag genomen. De totale waarde hiervan werd geschat op circa 400.000 euro. De operatie is van start gegaan met aangiftes van bekende modemerken als aanleiding. Die zien hun verkopen dalen als gevolg van de verkoop van namaakspullen.

De politie start nu een onderzoek naar de negen gearresteerden, zes mannen en drie vrouwen. De invallen werden verricht op twee verschillende dagen in bedrijven waarvan op voorgaande dagen was vastgesteld dat er vervalste producten werden verkocht. 

De eerste inval was op de markt van l’Albir. HIer werd een grote hoeveelheid kledingstukken, horloges, ceintuurs, tassen en andere accessoires van zogenaamd beroemde merken verkocht voor een aanzienlijk lagere prijs dan voor de originele producten kan worden gerekend. 

Naar aanleiding van de eerste ronde invallen zijn vier mannen opgepakt, hieronder een Argentijn van 53 jaar en drie Senegalezen van 50, 51 en 27 jaar. Er werden 158 tassen, 32 ceintuurs, 275 t-shirts, 45 petten en 40 horloges in beslaggenomen, zogenaamd van merken als Breitling, Rolex, Gucci, Swarovski, Levi’s, North Face, NBA, Louis Vuitton etc. 

De tweede inval in vijf winkels in het centrum van Benidorm werd gedaan naar aanleiding van aangifte van merken zoals Michael Kors en The North Face die de winkels van vervalsingen verdachten. Hier werden vijf personen opgepakt, een Chinees van 50 en een 47-jarige man uit India en drie Chineze vrouwen van 31, 36 en 50 jaar oud.

Dit vind je misschien ook leuk