Tot levenslang veroordeelde Nederlander opgepakt in Spanje

door admin
Tot levenslang veroordeelde Nederlander opgepakt in Spanje

De in Sittard geboren B. bleef ruim twee jaar uit handen van politie en justitie, maar werd woensdagmiddag opgepakt in het Spaanse Calpe, ten noorden van Benidorm aan de Costa Blanca. Hij was daar aan het wandelen en werd aangesproken door leden van een team van agenten gespecialiseerd in internationale opsporing van criminelen.

Bij verstek veroordeeld

Uit frustratie over hun scheiding en de verdeling in gelijke delen van hun gemeenschappelijke boedel schoot B. zijn ex, de 64-jarige Josée Widdershoven dood. De rechtbank veroordeelde B. op 6 mei bij verstek voor moord met voorbedachten rade tot een levenslange gevangenisstraf. In het vonnis sprak de rechtbank van een ‘executie’. ‘De veroordeelde heeft zijn jarenlange dreigementen ook effectief uitgevoerd. Josée werd op een uiterst brutale, gruwelijke en laffe wijze van het leven beroofd. Ze had geen enkele kans tegen het gebruikte geweld.’ De voormalige kleuterjuf werd met 5 kogels om het leven gebracht.

B. stond op de Belgische nationale opsporingslijst. België zal Spanje verzoeken om zijn overlevering. De Nederlander kwam deze maand als oudste man ooit op de Belgische Most Wanted-lijst en werd mede dankzij tips van Nederlanders in Spanje aangehouden.

Dit vind je misschien ook leuk