Vlaamse wordt 34ste dodelijke slachtoffer van geweld tegen vrouwen in Spanje

door admin
Vlaamse wordt 34ste dodelijke slachtoffer van geweld tegen vrouwen in Spanje

Bekenden van het stel vertellen dat de twee constant ruzie hadden en dat Riet heeft geprobeerd te scheiden van haar partner. Riet Suy (57) en Danny Lauwers (61) leerden elkaar vier jaar geleden kennen in hun woonplaats Wilrijk, deelgemeente van Antwerpen, waar zij een kapsalon en hij een bar had. Na hun pensionering, twee en een half jaar geleden,  verlieten zij België om te gaan genieten van een zonnig leven in Calpe (Alicante), de Spaanse badplaats die een grote Belgische gemeenschap kent. Danny en Riet namen actief deel aan de activiteiten van de Belgische gemeenschap, waar men op de hoogte was van de constante ruzies tussen de twee.

De relatie tussen Riet Suy en Danny Lauwers was al tijden slecht en ontaardde regelmatig in gewelddadigheid van de kant van Danny. Riet had al verscheidene malen in een hotel overnacht om niet in hetzelfde huis als Danny te hoeven zijn, en ook had zij eerder getracht van hem te scheiden. Maar steeds was zij weer bij hem teruggekomen. Tot een aanklacht van haarzelf of van derden had het nooit geleid.

Afgelopen zondag vierde het stel, samen met veel andere Belgen, de Belgische nationale feestdag. Tijdens het feest ’s-avonds in de Oceana Club waren velen getuige van de zoveelste ruzie tussen de twee. Maar aan het einde van de avond stapten ze toch allebei in zijn auto om samen naar huis te gaan.

Wat er daarna gebeurde is onbekend. Riet werd diezelfde nacht gevonden op de vloer van de woning door haar dochter Sam, die zojuist was aangekomen om vakantie te vieren bij haar moeder. Sam kon niets meer voor haar doen, Riet was door meerdere messteken, waarvan één in het hart, om het leven gebracht. Danny was ernstig gewond, hij had getracht met het mes zichzelf van het leven te beroven, en werd overgebracht naar het ziekenhuis Marina Salud in Denia waar hij geopereerd werd. De operatie is goed verlopen en bij een eerste verhoor weigerde Danny Lauwers een verklaring af te leggen. Hij zal later verder verhoord worden.

Danny Lauwers had geen criminele antecedenten, noch in België noch in Spanje. In 2017 kwamen in Spanje 53 vrouwen om het leven door huiselijk geweld, in 2018 47, Riet is dit jaar het 34e dodelijk slachtoffer van geweld tegen vrouwen.

Dit vind je misschien ook leuk