Man overlijdt in Spanje na doorboord te zijn door stier

door admin
Man overlijdt in Spanje na doorboord te zijn door stier

Pinoso ligt diep in het binnenland van de provincie Alicante. Tijdens de feestelijkheden werd in de middag een stier op het plein losgelaten. De stier was dol en viel de man aan die als belangstellende toekeek. Omdat het slachtoffer in eerste instantie nog zelf kon lopen, gingen omstanders er vanuit dat hij slechts lichtgewond was. Bij het vlakbij liggende gezondheidscentrum bleek hij veel bloed te verliezen omdat drie slagaders waren doorgesneden en hij wonden had tot 20 centimeter diep. Daarop werd hij met spoed naar een regionaal ziekenhuis gebracht waar hij enkele uren later overleed.

De gemeente besloot direct het feest af te gelasten en een dag van rouw af te kondigen. De 26-jarige Juan uit Petrer was bekend en zeer geliefd in de omgeving. De Guardia Civil doet onderzoek naar hoe het drama heeft kunnen gebeuren.

Elk jaar sterven er mensen nadat zij in confrontatie zijn gekomen met een stier op een of ander traditioneel feest waarbij van oudsher stieren worden ingezet. Meestal zijn het stierenvechters, maar vaak gaat het ook om toeschouwers die op het verkeerde moment op de verkeerde plek belanden. Zo kwam begin juli nog een 71-jarige man om het leven in Cáceres. Hij was toeschouwer bij het stierenrennen in het dorpje Coria.

Dierenrechtenorganisaties strijden al lang tegen het stierenvechten en festiviteiten met stieren in Spanje. Het wrede lot waaraan stieren worden blootgesteld kan niet meer anno nu in hun optiek en die van hun aanhangers. De belangstelling voor dit soort volksvermaak neemt de laatste jaren in Spanje wel flink af. Veel evenementen en stierengevechten worden in leven gehouden dankzij duizenden euro’s subsidies van gemeenten of regio’s.

Stierengevechten-vrije regio’s

Vorig jaar werd voor het eerst geen stierengevecht meer georganiseerd op de Balearen. Hiermee volgt de archipel de Canarische eilanden, waar al sinds 1984 geen stierenevenementen meer worden georganiseerd. In Catalonië zijn stierengevechten verboden sinds 2012.

Dit vind je misschien ook leuk