Grootste georganiseerde misdaadgroep van Oost-Spanje opgerold

door admin
Grootste georganiseerde misdaadgroep van Oost-Spanje opgerold

Tevens werden 800 bankrekeningen bevroren. De politie werkte in deze ‘Operatie Beautiful’ samen met Europol en met autoriteiten in Columbia, Frankrijk, Portugal, Roemenië, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Vorige week vond een grote reeks aan arrestaties en invallen plaats.  Tweehonderd politieagenten voerden 13 huiszoekingen uit in Valencia, Alicante, Madrid en Barcelona. 

De bende vervoerde drugs in boten, vrachtwagens en auto’s met verborgen compartimenten en maakte gebruik van een illegaal laboratorium voor de bewerking en verpakking van drugs. Diverse personen in het hotelwezen in Jávea en Dénia zijn eveneens opgepakt. 

De nationale politie heeft naast de cocaïne in totaal eigendommen ter waarde van 20 miljoen euro verspreid door Spanje, 1 miljoen euro, juwelen, drie wapens, luxe horloges, 42 auto’s en een jacht van 25 meter in beslag genomen. De verdachten zouden zeker 7 miljoen euro hebben witgewassen. 

Garage voor luxe auto’s in Jávea

Een arrestatieteam van 50 agenten viel afgelopen woensdagochtend een luxe garage in Jávea binnen. De eigenaren werden gearresteerd en diverse modellen van Mercedes, Lexus, BMW, Land Rover en een Ferrari werden hier in beslag genomen. In de haven van Dénia nam de Guardia Civil het 25 meter lange jacht in beslag. Volgens de Spaanse politie wasde bende georganiseerd in zeer gestructureerde groepen, gespecialiseerd in verschillende activiteiten, zoals een beveiligingsteam verantwoordelijk is voor contrabewaking, incasso’s, afpersing en gewelddadige berovingen tussen verschillende groepen misdadigers terwijl ze zich voordeden als politieagenten.

Dit vind je misschien ook leuk