Hoge golf sleurt Nederlander de zee in aan Spaanse Costa Blanca

door admin
Hoge golf sleurt Nederlander de zee in aan Spaanse Costa Blanca

De man stond volgens bronnen bij de Guardia Civil geciteerd in de krant La Vanguardia op maandag rond 12:30 uur in de zone Puerto Blanco op een pier in Calpe om foto’s en video’s van de hoge golven te maken, toen hij door een enorme golf werd verrast en in het water eindigde. Een gelukkig toeval heeft ervoor gezorgd dat hij aan de havenkant in rustiger water terecht kwam en daarom gered kon worden. Diverse Nederlandse media, waaronder Hart van Nederland, het AD en de Telegraaf spreken van een heel gezin van vijf personen, maar daarover is niets terug te vinden in de landelijke Spaanse media. Slechts in dit artikel in Calp Digital wordt melding gemaakt van een Nederlands gezin. 

Getuigen hebben de hulpdiensten gebeld die binnen een paar minuten ter plaatse waren om de Nederlander uit het water te halen. Hij is met spoed naar het ziekenhuis in Denia gebracht, waar volgens de krant La Vanguardia dat hij zijn avontuur met een gebroken been heeft moeten bekopen. 

Geen risico nemen

De autoriteiten in de regio hebben herhaaldelijk gewaarschuwd om in geen geval risico te nemen langs de Oost-Spaanse kust. Tot en met dinsdag kan het daar flink spoken. Middels een code rood heeft ook de Spaanse weerdienst Aemet inwoners geattendeerd op ‘extreem risico’ wegens hoge golven. Waar het vorige record stond op golven van ruim twee meter hoog, zijn sinds het noodweer zondag begon, golven gesignaleerd van ruim 8 meter hoog voor de kust van Valencia. 

Tot nu toe heeft het noodweer in Oost-Spanje al aan drie mensen het leven gekost. Een man in Asturias kwam om het leven bij het bevestigen van zijn sneeuwkettingen. Een dakloze vrouw overleed in Gandia en een man werd fataal geraakt door een losgeslagen dakpan.

Dit vind je misschien ook leuk