Valencia wil geen toezichtsysteem bezoekersaantallen strand

door admin
Valencia wil geen toezichtsysteem bezoekersaantallen strand

De stranden in Valencia zullen niet te vol raken omdat ze groot genoeg zijn voor het te verwachten aantal bezoekers. Daarom is een toezichtsysteem op het bezoekersaantal niet nodig, zegt Giuseppe Grezzi, raadslid van Valencia.

Stranden open

Sinds 1 juni zijn de stranden in de regio Valencia weer open voor publiek. Omdat 1 juni een bewolkte werkdag was, viel het met de drukte op de stranden in Valencia erg mee. Alleen het strand in Benidorm gaat pas 15 juni open. Daar zal met tijdsloten gewerkt worden om het aantal strandgasten te reguleren.

Strikte regels

Bij de ingang van de stranden staan borden met duidelijke instructies. Zo geldt nog steeds de sociale afstand van 2 meter onderling, moeten parasols op 6 meter afstand van elkaar staan en moet er langs de vloedlijn een strook van 6 meter vrij blijven.  

Contact vermijden

Verder is het gebruik van alle soorten speelgoed strikt verboden. Schepjes, emmertjes, harkjes en vooral ballen zijn uit den boze, omdat deze van hand tot hand gaan en daarmee een besmettingsrisico kunnen zijn. Ook mag er op de paden richting het strand niet blootvoets worden gelopen. Deze regels gelden zeker tot eind juni en worden, indien nodig, verlengd, aldus Grezzi.

Toezicht op stranden

Zoals altijd al het geval was, houden zowel strandwachten, reddingsbrigade als politie toezicht op de stranden. De laatste maakt daarbij soms gebruik van drones. Mochten er onverhoeds toch teveel mensen op het strand of in het water bijeen komen, dan zal de politie optreden. Tot 15 september zal er dagelijks tot 9 uur ’s avonds toezicht zijn op de stranden. 

Horeca

Binnenkort gaan de strandtenten op de stranden Cabanyal en Malvarrosa weer open. Ook daar gelden extra regels met betrekking tot hygiëne. De strandstoelen zullen na elk gebruik gedesinfecteerd worden. Het hondenstrand Pinedo gaat 15 juni open.

Dit vind je misschien ook leuk