Benidorm werkt aan veilige toeristische corridor met Groot-Brittannië

door admin
Benidorm werkt aan veilige toeristische corridor met Groot-Brittannië

De gemeente Benidorm en de toeristische stichting ‘Visit Benidorm’ wachten samen met een touroperator op groen licht van de Britse en Spaanse regering om Britten via Alicante op een veilige manier naar de kustplaats te brengen. Dit gebaseerd op de goede resultaten van de maatregelen die de afgelopen zomermaanden zijn toegepast in het kader van het tegengaan van de verspreiding van Covid-19. ‘Onder internationale toeristen is geen enkel geval geregistreerd’, is hierbij een van de belangrijkste argumenten. 

De gemeente voor wie Britse vakantiegangers en overwinteraars de belangrijkste markt vormen denkt er niet aan om de handdoek in de ring te gooien ondanks het feit dat de omstandigheden verre van gunstig zijn. Dit zei de voorzitter van de hotelfederatie Toni Mayor eerder deze week.

Diverse maatregelen en protocollen zijn voorgesteld die aan de bestaande zouden worden toegevoegd. Hieronder het uitvoeren van tests voorafgaand aan het vertrek van Britse toeristen. 

Bovendien, zo legt de gemeenteraad uit, zal de toepassing van de routekaart ‘Benidorm DTI + Seguro’ worden versterkt, die ‘meer dan twee miljoen gebruikers in staat heeft gesteld om gratis en elke dag te genieten van veilige stranden’.

De ‘succesvolle formules’ die zijn toegepast hebben de ‘minimalisering van risico’s en de impact van Covid-19′ aangetoond evenals het ‘vermogen om op professionele wijze’ met de situatie om te gaan, zei de burgemeester van de stad die ook het belang van de Britse markt benadrukte. ‘Britse inwoners van Bendiorm en toeristen hebben aangegeven zich in hier veiliger te voelen dan in het Verenigd Koninkrijk’. 

Lees ook: Klap voor Benidorm: slechts 15 procent hotels opent in september en Ondernemers Benidorm verwachten sluiting helft horecabedrijven

Dit vind je misschien ook leuk