Welk geheim zit achter dalende trend besmettingen in Valencia?

door admin
Welk geheim zit achter dalende trend besmettingen in Valencia?

De autonome regio Valencia blijkt wat het terugdringen van het virus betreft een van de beste regio’s van Spanje te zijn. De afgelopen twee weken betrof het aantal besmettingen 17 procent van alle uitbraken van heel Spanje. Met dit percentage is Valencia de tweede autonome regio – na de Canarische eilanden – met de laagste geaccumuleerde incidentie in Spanje. Deze plek heeft Valencia voornamelijk te danken aan de traceringswerkzaamheden.

Waakzaam blijven ondanks positieve ontwikkelingen

In totaal zijn er 122 van de in totaal 542 gemeenten in Valencia vrij van corona. Hoewel dit een positieve ontwikkeling is, waarschuwt de Generalitat (de deelregering) er wel voor om waakzaam te blijven aangezien er in Valencia op dit moment tien gemeentes het risico lopen om in lockdown te gaan. Zowel de Generalitat als het regioministerie van Volksgezondheid laten dan ook weten dat preventieve maatregelen en strenge beperkingen nodig blijven om het virus verder terug te dringen.

Deze resultaten doen de vraag rijzen hoe Valencia dit voor elkaar heeft gekregen. Één ultieme oplossing lijkt nog niet gevonden te zijn om het coronavirus volledig uit te bannen. Feit is wel dat Valencia de eerste regio was die vrijetijdsbestedingen in de ban deed en een vervroegde eindtijd oplegde aan de lokale horeca.

Valencia blijkt uitstekend in traceringswerkzaamheden

De Generalitat laat weten dat niet alleen deze beperkingen ervoor hebben gezorgd dat er sinds een maand steeds minder besmettingen zijn, ook het opsporen van nieuwe uitbraken en grondig contactonderzoek zorgen voor positieve resultaten. De Spaanse krant ABC schreef vanochtend dat het reproductiecijfer – het cijfer dat aantoont hoeveel mensen een coronapatiënt gemiddeld besmet met Covid-19 – van Valencia behoorlijk laag ligt ten opzichte van andere Spaanse regio’s. Het gemiddelde reproductiecijfer in Valencia ligt op 0,89 terwijl het gemiddelde cijfer in Madrid is opgelopen tot 1,3.

Dit vind je misschien ook leuk