Ziekenhuizen regio Valencia schorten bezoek op en verhogen controles

door admin
Ziekenhuizen regio Valencia schorten bezoek op en verhogen controles

Een van die maatregelen is dat de toegang tot diverse ziekenhuizen en klinieken wordt beperkt en dat mensen die binnenkomen zich moeten identificeren. Men doet er zo alles aan om risico’s op besmetting in de gezondheidscentra te voorkomen. 

Het Hospital General in Castellón stelt dat alleen hulpbehoevende en minderjarige patiënten met een begeleider naar binnen kunnen. Bezoek wordt opgeschort zowel in de bezoekerszalen als in de ziekenhuiskamers.

Het ziekenhuis van Orihuela heeft eveneens bezoek opgeschort en staat slechts één en steeds dezelfde begeleider toe per patiënt. Hetzelfde geldt voor ziekenhuis La Fé in Valencia. Andere ziekenhuizen, zoals dat in Dénia zijn overgegaan tot dezelfde maatregelen. Gaat het om Covid-19-patiënten, dan is bezoek praktisch overal uitgesloten. 

Maatregelen in dit verband worden genomen door de ziekenhuizen zelf en niet door het regionale ministerie van Gezondheidszorg. Wel bestaat er in de gehele zorg een controlesysteem voor bezoekers en begeleiders. kaart

Dit vind je misschien ook leuk