Eerste Climate Europe Festival gehouden in Valencia

door admin
Eerste Climate Europe Festival gehouden in Valencia

Ruim honderd experts uit verschillende sectoren en landen zullen met elkaar debatteren over de uitdagingen waar de klimaatverandering ons voor zet. Talloze sectoren zullen hun productieprocessen en of diensten moeten aanpassen om zo een positieve bijdrage leveren tegen de klimaatverandering of voor het remmen ervan. Er zullen providers van allerlei diensten en wetenschappers aanwezig zijn gerelateerd aan water, landbouw, elektriciteit en milieu. Professionals tonen welke mogelijkheden er al zijn of in ontwikkeling zijn op dit gebied. 

De stichting water Valencia organiseert binnen dit kader de eerste uitreiking van de ClimateArts Awards. Kunstenaars kunnen een werk indienen voor 28 februari. De prijs heeft als intentie om het belang van duurzaamheid en milieu ook via de kunst tot uiting te laten komen. Zo kunnen ook kunstenaars dienen ter inspiratie voor het publiek. 

De Europese Unie promoot het ClimatEurope Festival in het kader van het programma Horizon 2002. Binnen Horizon 2020 is er speciale aandacht voor klimaatacties en tot 2020 is er ruim 3 miljard euro beschikbaar voor onderzoek en innovatie op dit gebied. 

ClimatEurope Festival vindt op 5 april plaats in Fundación ADEIT en op 6 en 7 april in Las Naves. Op social media is het festival te volgen via hashtag #ClimatEU17. Het festival is open voor onderzoekers, dienstverleners, toeleveranciers en gebruikers van aan dit thema gerelateerde diensten. Zie voor meer informatie deze website

Dit vind je misschien ook leuk