Acht keer lekker en betaalbaar eten in Valencia

door admin
Acht keer lekker en betaalbaar eten in Valencia

Een culinaire route door Valencia langs acht goede en voordelige restaurants waar je lekker kunt eten terwijl je het dagelijkse leven van de Spaanse stad aan je voorbij ziet gaan.

Almalibre Acai bar

Almalibre is de waar geworden droom van een groep vrienden die in de Braziliaanse açai-bes hun toekomst zagen. Zij openden de eerste açai-bar in Spanje. Er worden verschillende bowls met dit superfood geserveerd zoals de populaire ‘Correcaminos’ van açai-bes, banaan, chocola, gehakte pinda’s, suiker en zout. Snackliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen met een veganistische hamburger of hotdog met biologische wijn of bier. Er is een winkel waar açai-produkten zoals ijs, sap en frisdrank te koop zijn. Almalibre is te vinden op de Calle Roteros 16, in de barrio del Carmen.

Clectic Open Kitchen 

Clectic Open Kitchen is een gezonde en verfijnde keuze. In dit lichte restaurant kun je op ieder uur van de dag, van ontbijt tot diner komen eten of je eten afhalen. Op de kaart staan gezonde gerechten uit alle delen van de wereld; van Thaise soep tot Japanse gyoza (camembert uit de oven met noten, rozemarijn en drie soorten curry). Hier geen patat, maar een grote variëteit aan supersalades, verse pasta en detox-sappen. Voor de lunch en het diner kies je een menu van de kaart en geniet je tot slot van een huisgemaakt dessert. De cheesecake van het huis is beroemd in heel Valencia…Clectic Open Kitchen bevindt zich op de Gran Vía Marqués del Turia 63 in het centrum van de stad.

Bluebell Coffee

De opening van Bluebell Coffee in de wijk Ruzafa verliep nog niet zo lang geleden geruisloos, maar de gelegenheid is nu al favoriet bij buurtbewoners en andere bezoekers. Dat de koffiecultuur hier serieus wordt genomen is goed te merken, de heerlijke espresso en cappuccino worden volgens Italiaanse traditie klaargemaakt. Op zondagochtend wordt er op het zonnige binnenterras een brunch geserveerd. Doordeweeks kun je terecht voor een origineel ontbijt zoals toast met avocado en een gepocheerd ei. Start je dag bij Bluebell Coffee op de Calle Buenos Aires 3 in de wijk Ruzafa.

La Fundadora

Bij La Fundadora kun je iedere dag van de week brunchen in een gezellige kamer die je doet denken aan het huis van je oma. Van de verlichting tot het eten, alles is met de grootste zorg bedacht. In dit restaurant op een steenworp afstand van het centrum van Valencia zou je het liefst uren doorbrengen. De meeste mensen kiezen voor de lasagne of de quinoa-hamburgers van het dagmenu. Heb je tijd genoeg om lekker uit te rusten, kies dan de brunch: koffie, verse jus d’orange, huisgemaakte taart, een stuk tortilla of quiche voor niet meer dan 6 euro. La Fundadora ligt in het centrum, op de Calle Bailén 44.

Taberna Tora

Voor de Japanse Koji en de Valenciaanse Sonia betekent Japans eten veel meer dan alleen de bekende sushi en maki’s. Daarom openden zij hun eigen ‘izakaya’ (een typisch Japanse eetcafé) waar ze volgens Sonia dezelfde hapjes serveren als haar schoonmoeder klaarmaakt in Japan. De eigen favoriet van het stel is varkensvlees Okinawa-stijl. En er is gewerkt aan uitbreiding: Koji heeft recent in de calle Pintor Salvador Abril 6 zijn nieuwe restaurant ‘de ramen’ geopend, vlakbij de taberna. De taberna is te vinden in de wijk Ruzafa op de calle Pere III el Gran 13.    

Taquería La Llorona

Van Japans Valencia naar Mexicaans Valencia: bij Taquería La Llorona geniet je van de smaken uit Mexico Stad. Na een kookopleiding in Frankrijk besloot José voor zichzelf te beginnen en wijdde zich aan de verfijning van de Mexicaanse taco. Daarmee is hij ongekend populair geworden. Of misschien wel met de vrolijke en ongedwongen sfeer in zijn restaurant waar je je even in Mexico waant. De taco’s zijn overheerlijk, maar ook voor het varken gemarineerd in gecondenseerde melk, coca-cola en sinaasappelsap komen de mensen hier graag terug. Taquería La Llorona ligt in de wijk Ruzafa aan de calle Pintor Salvador Abril 29.

Sofart Café       

Eigenaar Roberto typeert zijn restaurant als een mix van een fotostudio en een woonkamer. En daar heeft hij gelijk in, want in de huiselijke, in vintagestijl ingerichte ruimte gaan kunst, cultuur en Italiaanse gastronomie hand in hand. Op de kaart staat iedere week een nieuw dagmenu, maar de brushetta en verse pasta zijn altijd verkrijgbaar. Op vrijdag kun je voor zeven euro genieten van een Italiaans aperitief en een buffet. Op zaterdag is er altijd wat anders: een wijn- of bierproeverij of een pizza- of pastaproeverij, altijd met producten van het seizoen. Voor de kinderen is er een aparte speelruimte in het restaurant. Sofart Café ligt in het centrum aan de calle Músico Pydró 7.  

Nehuen Tasca Vegana

In de taal van de Mapuches, de oorspronkelijke bewoners van Chili, is ‘neheun’ het woord voor ‘kracht’. Dit 100% veganistische eetcafé ligt op een steenworp afstand van de zee, in de wijk Grao. Sinds 2012 serveren ze alternatieve gerechten die gemaakt zijn met milieuvriendelijke producten. Alles draait bij Nehuen om “veganfood & reagaemusic”. De sympathieke bediening en de originele, biologische en veelal glutenvrije gerechten worden door de bezoekers zeer gewaardeerd. Het is hier heerlijk genieten van een betaalbaar dagmenu (drie gangen, brood en drankje) op het door de zon verwarmde terras. Kom daarvoor naar de calle Cristo del Grao 14.

Dit vind je misschien ook leuk