Grote hoeveelheden medicijnen verdwenen in ziekenhuis Valencia

door admin
Grote hoeveelheden medicijnen verdwenen in ziekenhuis Valencia

Personeel van het ziekenhuis heeft na constatering van een grote discrepantie tussen de medicijnenvoorraad en de administratie inspecteurs van justitie gewaarschuwd. Deze zijn bezig met een diepte-onderzoek. Het gaat om medcijnen en anasthetica die verdwenen zijn zonder de administratieve rechtvaardiging ervan of gepersonaliseerde doktersvoorschriften die nodig zijn op basis van de standaardprocedure die in het ziekenhuis wordt gehandhaafd.

Het zou gaan om duizenden doses van fentanyl, pethidine en morfine. Wie nam deze mee en waarom? Verschillende personeelsleden hebben al bij de lokale rechtbank verklaringen moeten afleggen. De verdwijningen zouden het gevolg zijn van foutieve administratie of labelling. Veel documenten komen niet overeen met de recepten die zijn geadministreerd. Of er werden dubbele recepten uitgeschreven of recepten missen juist. En de recepten die er zijn bevatten verkeerde data, waardoor het mysterie erg moeilijk op te lossen lijkt.

Men vermoedt een connectie met de dood van een arts in 2014. Hij werd in verband gebracht met drugsmisbruik en pleegde in dat jaar zelfmoord.

Dit vind je misschien ook leuk