Politieagent in Valencia doodgestoken door verdachte van koffermoord

door admin
Politieagent in Valencia doodgestoken door verdachte van koffermoord

De politie was op het spoor van de 36-jarige Pierre D. die ervan werd verdacht een man te hebben vermoord, in stukken te hebben gesneden en de stoffelijke resten vervolgens in een koffer bij vuilcontainers te hebben achtergelaten op dinsdagochtend. 

De neergestoken agent is de 51-jarige Blas Ortíz, hij was sub-inspecteur van de afdeling misdaadbestrijding van de nationale politie in Valencia. Hij volgde op basis van getuigenverklaringen het bloedspoor van de koffer naar de woning van Pierre D. in de wijk Ruzafa in de Oost-Spaanse stad. 

Het slachtoffer in de koffer was de kapper Alberto Enrique F.V. die werkzaam was in een kapsalon in het centrum van de stad. Hij zou Pierre D. eerder hebben ontmoet en zondagavond bij hem thuis zijn geweest in de Calle Sueca. Zondagnacht is hij op de slaapkamer vermoord. De onderburen waarschuwden de politie nadat zij in de gang bloed hadden gezien. Een andere buurtbewoner had de verdachte zien zeulen met de zware koffer. 

Misdaadroman

Pierre D. was van Zuid-Amerikaanse afkomst maar was in het bezit van een Zweeds paspoort. In Zweden blijkt hij een gevangenisstraf uit te hebben gezeten van veertien jaar voor drugstransport. Tijdens die straf in de gevangenis Kumlaanstatten schreef hij de misdaadroman ‘Met de dood door de schaduw’ in de zomer van 2013, zo heeft de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken woensdag gemeld. Hij schreef de roman gebaseerd op de ervaringen van zijn medegevangene en drievoudig moordenaar Richard A.R. Nilsson.

Dit vind je misschien ook leuk