Puigdemont geeft conferentie in Nederland over ‘grimmige politiek’

door admin
Puigdemont geeft conferentie in Nederland over ‘grimmige politiek’

Deze debatreeks behandelt maatschappelijke thema’s en vindt plaats in het debatcentrum De Balie in Amsterdam. De organisatie van de conferentie ziet Puigdemont als “iemand die veel weerstand opriep tijdens Europese debatten, maar ook iemand die de boosheid van het volk weet te gebruiken in zijn strijd voor een onafhankelijk Catalonië.”

Visie Puigdemont

Tijdens deze conferentie krijgt Puigdemont dan ook de gelegenheid om zijn visie op de afgelopen jaren in de politieke situatie in Spanje te delen. Ook vertelt hij over de woede die op dit moment in Europa heerst, of we deze woede moeten zien kwijt te raken of dat we deze moeten gebruiken in onze strijd voor gelijke rechten.  

Boekrelease

Afgelopen 20 juli trok Spanje het uitleveringsverzoek van Puigdemont in waardoor hij weer vrij kan reizen, behalve naar Spanje. Puigdemont maakte gebruik van deze vrijheid en werkte aan een boek samen met de Nederlandse journalist Olivier Mouton. Het boek ‘De Catalaanse crisis, een kans voor Europa (La crisis catalana, una oportunidad para la Europa)  zal op 18 september uitkomen.

Dit vind je misschien ook leuk