Twee grootste stations in Spanje ontruimd vanwege een riem

door admin
Twee grootste stations in Spanje ontruimd vanwege een riem

Het ging om de metalen gesp van een ceintuur die de vorm van een handgranaat had. De eigenaresse van de koffer was op weg naar Madrid, waardoor ook het station van aankomst Atocha in de Spaanse hoofdstad geheel werd ontruimd. In Barcelona op station Sants ging het om een gedeeltelijke ontruiming. Experts konden vervolgens echter snel vaststellen dat het niet om een explosief ging.

Omdat de ontdekking van de mogelijke handgranaat werd gedaan toen de vrouw al was doorgelopen, werden ook twee treinen geheel ontruimd en onderzocht alvorens de veiligheidsdiensten konden vaststellen dat het om een vals alarm ging. Adif, de spoorwegbeheerder start een onderzoek of er mogelijk sprake is geweest van een fout tijdens de beveiligingsprocedures.

Terreuraanslagen

Station Atocha in Madrid werd in 2004 zwaar getroffen tijdens een reeks terroristische aanslagen waarbij 193 mensen om het leven kwamen en ruim 2.000 mensen gewond raakten. Islamitische extremisten lieten bommen ontploffen in forensentreinen. Vorig jaar augustus kwamen bij een aanslag van een extremistische cel van in Spanje opgegroeide terroristen in het centrum van Barcelona 16 mensen om het leven. Deze aanslag werd opgeëist door de IS.

Dit vind je misschien ook leuk