Catalaanse premier nodigt Sánchez uit voor dialoog over politieke problemen

door admin
Catalaanse premier nodigt Sánchez uit voor dialoog over politieke problemen

Dit topoverleg zou samenvallen met het overleg van de Catalaanse ministerraad in Barcelona. De officemanager van Quim Torra vertelt dat hij namens de regiopresident van Catalonië de volgende uitnodiging naar het kantoor van Pedro Sánchez heeft gestuurd: ‘In naam van de president van de Catalaanse deelregering en in overeenstemming met de gesprekken die zijn gevoerd om een mogelijke ontmoeting tussen de Spaanse en Catalaanse regering plaats te laten vinden, vraag ik u om Pedro Sánchez te laten weten dat wij bereid zijn om elke gelegenheid aan te grijpen om het ernstige politieke conflict serieus aan te pakken.’

Dialoog over politieke problemen Spanje

In dit gedeelte van de brief wordt verwezen naar het gesprek dat Quim Torra en Pedro Sánchez afgelopen juli hadden. Na dit gesprek vertelden beide regeringsleiders dat ze in dialoog wilden blijven en binnen afzienbare tijd een overleg wilden plannen om te spreken over de problemen binnen de Spaanse politiek. Daarom stelt de Catalaanse regiopresident voor om deze ‘ruimte voor een dialoog’ te nemen op 21 december.

Afgelopen 20 november liet de woordvoerder van de Catalaanse regering tijdens een persconferentie weten dat ze ‘officieel’ nog geen antwoord hebben ontvangen op de gestuurde uitnodiging naar premier Sánchez.

Dit vind je misschien ook leuk