Spaanse politie neemt 2,7 ton cocaïne met bestemming Barcelona in beslag

door admin
Spaanse politie neemt 2,7 ton cocaïne met bestemming Barcelona in beslag

Volgens de Italiaanse politie horen de georganiseerde bendes achter deze lading harddrugs bij een Colombiaans netwerk dat opereert onder de naam ‘Clan del Golfo’. Dit netwerk is actief in diverse Europese havens.

De eerste twee vangsten werden op 15 januari gedaan in de havens van Genua en Livorno in Italië. Hier ging het om circa 544 kilo drugs met een straatwaarde van bijna 150 miljoen euro. De lading was verstopt tussen paketten met koffie uit Honduras op een vrachtschip varend onder Portugese vlag vertrokken uit Puerto Cortes in Honduras. Het schip zou ladingen hebben gelost in Costa Rica en in Zuid-Spanje en onderweg zijn naar Barcelona. 

Acht dagen later trof de Spaanse nationale politie 2,1 ton cocaïne aan verdeeld over 1.801 pakken in een container die als \’leeg\’ was opgegeven met bestemming Barcelona. De autoriteiten namen de lading in beslag en vervingen de paketten voor zout voordat het schip zijn weg vervolgde. Zo kon men een 59-jarige Spanjaard arresteren die de lading stond op te wachten. Vanuit Barcelona zouden de drugs verder door Europa worden gedistribueerd. Het onderzoek is nog in volle gang.

Dit vind je misschien ook leuk