Barcelona wil samen met Madrid hoofdstad van Spanje zijn

door admin
Barcelona wil samen met Madrid hoofdstad van Spanje zijn

Het initiatief tot het voorstel komt van de gemeentelijke partij Barcelona pel Canvi, waarvan Manuel Valls de leider is. Valls wil dat burgemeester Ada Colau de basis legt voor een nieuwe fase in de institutionele relaties met de centrale regering in Madrid. Deze moet leiden tot het co-leiderschap met de daarvoor benodigde middelen en projecten. Dit staat donderdag te lezen in de krant El País.

De partijen Barcelona en Comú, PSC, Ciudadanos en PP stemden voor. Esquerra Republicana heeft zich van een stem onthouden en Junts per Catalunya stemde tegen. 

De relatie tussen Barcelona en Madrid zou volgens het voorstel gekenmerkt moeten worden door de principes van loyaliteit, vertrouwen en verantwoordelijkheid, met als doel ‘het uitsluitend nastreven van voordeel voor Barcelona en de inwoners van Barcelona, met als uitgangspunt dat wat goed is voor Barcelona goed is voor Spanje en voor Catalonië’.

Barcelona pel Canvi is blij en schreef op Twitter: ‘We bevinden ons op een moment van het genereren van nieuwe strategieën. En het verbeteren van de relaties tussen Barcelona en de staat. Men moet praten over de toekomst, niet over het verleden. We moeten vooruitzien’.

Dit vind je misschien ook leuk