5 redenen waarom je volgende vakantie naar de Costa Brava moet gaan

door admin
5 redenen waarom je volgende vakantie naar de Costa Brava moet gaan

De regio telt buiten paradijselijke stranden tal van super mooie, pittoreske dorpjes en levendige stadjes waar de echte Spaanse authenticiteit nog volop heerst. Denk bijvoorbeeld aan de populaire badplaats Blanes, het idyllische stadje Cadaqués, of het historische Besalú. Is je nieuwsgierigheid gewekt? Lees dan snel verder en ontdek waarom een vakantie naar de Costa Brava zo geweldig is!

1. Omdat je hier de meest prachtige stranden vind waar je heerlijk kunt ontspannen

Aan de Costa Brava liggen tal van stranden die voor iedereen wat te bieden hebben. De stranden Cala Sant Francesç en Cala Punta Santa Ana liggen in adembenemende baaien aan de kust van Blanes en bieden een spectaculair uitzicht over de bergen en de rotsen. Maar ook liggen er aan de Costa Brava minder bezochte, rustige strandjes waar je maar weinig mensen tegenkomt. Platja de Castell bijvoorbeeld, en Cala Treumal welke gelegen is tussen geurende pijnbomen. Voor ieder wat wils dus!

2. Omdat je er veel cultuur kunt snuiven in tal van  pittoreske dorpjes

Genoeg stranddagen gehad? Wissel dan eens af met wat cultuur! De Costa Brava bezit vele super mooie historische dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Calella de Palafrugell, Pals en Palamos zijn voorbeelden van een aantal van deze dorpjes. Zij stralen een en al charme uit vanwege hun prachtige ligging, oude gebouwen en bewaard gebleven tradities.

3. Omdat het goedkoop én relatief dicht bij huis is

Je vliegt vanuit Nederland al in 1.5 uur naar de Costa Brava. Wanneer je bent opgestegen ga je dus bij wijze van spreken alweer landen! Ideaal voor een vakantie waar je niet te lang voor wilt reizen, bijvoorbeeld omdat je kinderen hebt of omdat je gewoon zo snel mogelijk aan je vakantie wilt beginnen. Buiten dat je er heel snel bent, is een vakantie naar de Costa Brava meestal goed te betalen. Je boekt je vliegtickets als je op tijd bent al voor minder dan 100 euro!

4. Omdat je er bruisende, levendige badplaatsen vindt waar je je geen moment hoeft te vervelen

Ben je op zoek naar een beetje levendigheid en een bruisende plek om te verblijven, dan zijn er genoeg opties om uit te kiezen. Blanes is een super leuke badplaats waar van alles te doen en te zien is, maar welke ondanks de vele bezoekers echt zijn charme heeft weten te behouden. Tossa de Mar en Roses zijn andere voorbeelden van gezellige verblijfplekken aan de Costa Brava. Je kunt hier heerlijk eten en drinken, uitgaan, winkelen en genieten aan het strand.

5. Omdat bijna het hele jaar door de zon schijnt

Ideaal aan een vakantie aan de Costa Brava is dat het niet alleen een zomerbestemming is, maar ook een heerlijke plek om te verblijven in de wintermaanden! Ben je helemaal klaar met de kou en de regen in Nederland tijdens de donkere dagen, twijfel dan niet en verwen jezelf met een weekendje/weekje zon in Spanje!

Buiten deze hele goede redenen om de Costa Brava te gaan bezoeken, zijn er natuurlijk nog veel meer argumenten te bedenken. Deze moet je echter gewoon zelf gaan ondervinden. Boek jou vlucht naar de Costa Brava dus snel zodra het weer kan!

Dit vind je misschien ook leuk