Seat gaat voltallige personeel testen op coronavirus

door admin
Seat gaat voltallige personeel testen op coronavirus

Seat wil met het testen een dubbel doel dienen: enerzijds wil het bedrijf zijn werknemers beschermen tegen besmetting met het coronavirus en anderzijds biedt het de gezondheidszorgautoriteiten gegevens over de besmettingsprevalentie onder een grote groep mensen die samen een reële representatie van de Spaanse bevolking zijn. Seat is het eerste Spaanse bedrijf dat besloten heeft al zijn werknemers te gaan testen.

Alleen herstarten als het veilig is

Executive vice-president van Seat Carsten Isensee heeft laten weten groot belang te hechten aan goede voorzorgsmaatregelen bij de herstart van de bedrijfsactiviteiten. Daartoe mag volgens Isensee alleen worden overgegaan als dit voor iedereen op een veilige manier gebeurt. Bovendien hoopt hij met de PCR-tests een bijdrage te leveren aan het in kaart brengen van de coronaepidemie in Spanje.  

De tests zijn verplicht voor alle productiemedewerkers, voor de overige medewerkers is het een vrijwillige optie, maar Seat gaat er vooralsnog van uit dat iedereen aan het testprogramma zal deelnemen. Ook is het mogelijk dat het personeel van andere automerken van Volkswagen Group zullen worden getest. Gisteren is begonnen met het uitvoeren van de eerste 3000 tests alvorens maandag de activiteiten in de fabrieken in Martorell, Barcelona en El Prat worden hervat.

Het bedrijf verwacht vanaf juni weer op het productieniveau van voor de coronacrisis te zitten, afhankelijk van het verloop van de coronapandemie en de verkoopcijfers. Tot die tijd wordt voor maximaal 11 duizend werknemers een ERTE-regeling getroffen.

Dit vind je misschien ook leuk