Lloret de Mar deelt stranden in voor ouderen, families met en zonder kinderen

door admin
Lloret de Mar deelt stranden in voor ouderen, families met en zonder kinderen

Men wil voorkomen dat er geïmproviseerd moet worden, zei Jaume Dulsat, de burgemeester van Lloret. ‘We werken hard om al het werk te doen dat mogelijk is voordat de normen van het Instituut voor de Kwaliteit van Spaans Toerisme (ICTE) bekend worden gemaakt. Op deze manier hopen we op dat moment vrijwel alle opgelegde maatregelen al voorbereid te hebben, zodat we zo snel mogelijk weer toeristen op onze stranden kunnen ontvangen’, aldus de burgemeester. 

Het plan van Lloret de Mar bestaat uit vier fases van overleg, opleiding van gemeenteambtenaren, opleiding van de toeristische sector (hotels en andere toeristische accommodaties en bars, café’s, uitgaansgelegenheden, restaurants, campings en winkels) en tot slot de vierde fase waarin de maatregelen worden geïmplementeerd en de protocollen worden geactiveerd.

Stranden onderverdeeld in sectoren

In het protocol staat omschreven dat de stranden van Lloret en Fenals worden onderverdeeld in sectoren. Er komt een sector voor ouderen, een sector voor gezinnen met kinderen en een sector voor volwassenen zonder kinderen (stellen en groepen vrienden). Ook wordt er per strand een maximum aantal bezoekers vastgesteld. Daarmee moeten de strandtoegangen worden gecontroleerd. Hiertoe worden 35 professionals aangenomen die ook gaan controleren of mensen zich houden aan de regels voor het houden van een minimale afstand tot een ander van anderhalve meter, zowel op het strand als in het water. Douches en andere publieke diensten gaan pas open wanneer de afwezigheid van besmettingsgevaar kan worden gegarandeerd.

Op de openbare weg maakt de gemeente gebruik van drones om te controleren of inwoners en bezoekers zich wel aan de regels houden. Ook zal er fors worden geïnvesteerd om de stad schoon te houden en te desinfecteren. Op speciale informatiepunten zullen mondkapjes en handschoenen verkrijgbaar zijn en kunnen mensen zich laten informeren over welke veiligheidsvoorschriften er gelden. 

Dit vind je misschien ook leuk