Scholen Catalonië per 1 juni zeer beperkt open

door admin
Scholen Catalonië per 1 juni zeer beperkt open

Deze mededeling deed het regionale Ministerie van Onderwijs van de Generalitat afgelopen woensdag na de goedkeuring van hun plan voor het onderwijs in Catalonië. Het regioministerie heeft directeuren van scholen verzocht om per 1 juni weer open te gaan. Studenten en scholieren kunnen dan op vrijwillige basis naar school, ze worden in kleine groepen begeleid of krijgen bijles voor degenen die dit nodig hebben. Dit schooljaar blijven de eetruimtes gesloten.

Gezamenlijk, maar op afstand schooljaar afsluiten

De Minister van Onderwijs van de regioregering van Catalonië, Josep Bargalló, liet weten dat dit cursusjaar op 19 juni eindigt en dat de docenten het schooljaar met alle kinderen online zullen afsluiten. Op dit moment bereiden scholen in Catalonië zich voor op de maatregelen en eisen die Bargalló stelt aan het heropenen van de scholen per 1 juni.

Kinderen onder de 6 jaar

De regiominister verduidelijkte de maatregelen in Catalonië voor onder andere de crèches. Voor de opvang voor kinderen tot en met 3 jaar mogen voorlopig nog geen kinderen onder de 12 maanden worden gebracht. Ook worden er maximaal vijf kinderen per groep toegestaan en krijgen kinderen van ouders die beiden niet thuis kunnen werken voorrang.

Voor kinderen van 3 tot 6 jaar mogen alleen kinderen komen van wie de ouders beiden niet thuis kunnen werken. In deze klassen zijn maximaal dertien kinderen toegestaan en wordt er opvang geboden van 9.00 tot 13.00 uur.

Studenten

Alleen de studenten die op dit moment in het laatste cursusjaar zitten, bijvoorbeeld in het vierde jaar van het ESO (voortgezet onderwijs), het tweede jaar van het Bachillerato en de FP (middelbaar beroepsonderwijs), mogen in juni naar school komen voor extra begeleiding in groepen van maximaal vijftien studenten. Voor de rest van de studenten zal het schooljaar gezamenlijk en op afstand worden voortgezet en medio juni worden afgesloten.

Vooruitblik op nieuwe schooljaar in september

Bargalló vertelde dat het de bedoeling is dat de kinderen in september allemaal weer naar school gaan en dat scholen zich op dit moment aan het voorbereiden zijn zodat leerlingen en docenten onderling voldoende afstand kunnen houden. Voor sommige scholen moeten hiervoor gezocht worden naar alternatieve locaties.

Dit vind je misschien ook leuk