Catalaanse regering breidt maatregelen uit in provincie Barcelona en Gerona

door admin
Catalaanse regering breidt maatregelen uit in provincie Barcelona en Gerona

Het gaat om het al eerder aangedane gebied Lérida en de stad Barcelona waar nu de gemeenten Figueras en Vilafant in de provincie Gerona en San Feliu de Llobregat in de provincie Barcelona aan worden toegevoegd. 

Geen quarantaine ondanks forse toename aantal besmettingen

Ondanks dat het aantal besmettingen in de regio Catalonië in de afgelopen 24 uur met 994 nieuwe gevallen toenam, is de regioregering vooralsnog niet voornemens om thuisquarantaine op te leggen aan alle inwoners van het gebied rondom de stad Barcelona of om de maatregelen die sinds afgelopen zaterdag van kracht zijn gegaan verder aan te scherpen.

De maatregelen die na goedkeuring door de rechter ook van toepassing zullen zijn in de voornoemde gemeenten in de provincies Gerona en Barcelona betreffen het verbod op bijeenkomsten van meer dan tien personen, een halvering van het aantal mensen dat toegestaan is in bars en restaurants en de sluiting van alle bioscopen, theaters, discotheken, nachtclubs en sportscholen. Verder is er geen bezoek meer toegestaan in de verpleeghuizen en worden voor winkelcentra strengere hygiënevoorschriften gehanteerd en is er strengere controle op de toegang tot deze winkelcentra. 

Volgens de officiële gegevens van het Catalaanse regioministerie van Volksgezondheid deden zich 135 van de in totaal 994 nieuwe besmettingsgevallen voor in de comarca Segriá (provincie Lérida) en liefst 698 besmettingsgevallen deden zich in de afgelopen 24 uur voor in de provincie Barcelona (70% van het totale aantal besmettingen in Catalonië), waarvan 312 in de stad Barcelona. 

Dit vind je misschien ook leuk