Aardbeving provincie Girona gevoeld in drie Spaanse gemeentes

door admin
Aardbeving provincie Girona gevoeld in drie Spaanse gemeentes

Vannacht om 1.31 uur vond de aardbeving plaats in de Middellandse zee op een diepte van zo’n 5 kilometer. Inwoners van de gemeentes Palamos, Llafranc en Begur in de comarca Baix Empordà hebben de beving licht gevoeld.

Geen schade in Spaanse gemeentes door aardbeving van afgelopen nacht

In een bericht van het instituut Cartogràfic i Geològic in Catalonië (ICGC) wordt vermeld dat in de gemeentes in Girona waar de beving is gevoeld geen schade is aangericht. De aardbeving had volgens het ICGC een kracht van 3.5 op de Schaal van Richter en is daarmee een van de zwaardere bevingen van de afgelopen weken. Het Catalaanse ICGC heeft ingeschat dat het epicentrum zich op ongeveer 50 kilometer van de kust bevindt.

Deze maand vijftien kleinere aardbevingen in Girona gemeten

Een paar dagen geleden werd ook al een lichte aardbeving waargenomen voor de kust van Girona. In de nacht van 28 augustus werd een aardbeving met een kracht van 3.1 op de Schaal van Richter waargenomen. Toen vond de beving plaats voor de kust van Mataró op een diepte van 5 kilometer voor de kust van Girona. Volgens inwoners was deze beving heel licht voelbaar in de gemeentes Santa Coloma de Farners, Arbúcies en Massanes.

Tot op heden zijn er voor de kust van Girona deze maand vijftien lichte bevingen geteld. De laatste grotere aardbeving vond plaats op 8 mei dit jaar op zo’n 3 kilometer van Riudarenes met een kracht van 3.9 op de schaal van Richter. De beving werd toen tot in Barcelona gevoeld.

Dit vind je misschien ook leuk