Catalonië adviseert seks op open plekken ter voorkoming coronabesmetting

door admin
Catalonië adviseert seks op open plekken ter voorkoming coronabesmetting

Wellicht werkt dit advies op de lachspieren, maar voor het Catalaanse Ministerie van Volksgezondheid is dit bittere ernst want is er minder risico op verspreiding van het virus als ‘seksuele relaties worden onderhouden op grote, open en goed geventileerde plekken’.

Veilige seks tijdens coronapandemie

Deze aanbevelingen (in het Catalaans) van de afdeling Volksgezondheid in Catalonië waren vanochtend te lezen in meerdere Spaanse media zoals ABC en El Mundo. Volksgezondheid laat weten dat er vroeger advies nodig was om soa’s te voorkomen. In tijden van een pandemie is het noodzakelijk dat er advies wordt gegeven over het hebben van veilige seksuele relaties in combinatie met het coronavirus.

Alternatieven voor seks in Catalonië

Sinds het opheffen van de noodtoestand in Spanje mogen mensen – inmiddels soms weer beperkt – hun huis weer uit. Toch adviseert het Catalaanse Ministerie alleenstaanden om het hebben van seksuele relaties met iemand buiten het eigen huishouden te minimaliseren. Als alternatief wordt masturbatie, het bekijken van erotische video’s en sexting voorgesteld.

Vooralsnog is er geen wetenschappelijk bewijs dat Covid-19 wordt overgedragen tijdens de daad zelf, maar wel door het uitwisselen van speeksel. Daarom raadt het Catalaanse agentschap aan om vooral niet te zoenen met mensen met wie je geen huishouden deelt.

Extreme hygiënische maatregelen voor en na de seks

Wanneer direct contact met anderen onvermijdelijk is geweest, raadt het regioministerie aan om extreme hygiënische maatregelen te treffen. Zo wordt geadviseerd om zowel voor als na de ‘daad’ te douchen, goed de handen te wassen, seksspeeltjes te reinigen met water en zeep en om toetsenborden en computerschermen te reinigen wanneer deze ook door anderen worden gebruikt.

Eenzame periode zorgt voor meer behoefte aan contact

Omdat voornamelijk de periode van lockdown voor velen nogal eenzaam was, zijn meer mensen aan sexting gaan doen. Sexting is het uitwisselen van erotisch getinte berichten, foto’s of video’s. Dating-app Badoo heeft een enquête gehouden onder de Spaanse gebruikers en 34 procent van hen heeft toegegeven meer intieme gesprekken te hebben gevoerd, waaronder sexting, tijdens de noodtoestand in Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk