Coronavirus vertraagt oplevering Sagrada Familia in Barcelona

door admin
Coronavirus vertraagt oplevering Sagrada Familia in Barcelona

‘De gevolgen van de pandemie hebben ons gedwongen de tijdlijn te herzien. Dit beïnvloedt de opleveringsdatum die we hadden gepland in 2026’, zei Esteve Camps, voorzitter van het bestuur van de bouwonderneming.

De kathedraal in wording is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Spanje en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Aan het 172 meter hoge meesterwerk (na afronding is het de hoogste kathedraal ter wereld) met 18 torens wordt al 140 jaar gewerkt. Het doel was om de Sagrada Familia af te hebben op de honderdste verjaardag van het overlijden van Gaudi, die zijn dood vond onder een tram. 

‘We kunnen geen nieuwe datum noemen op dit moment’, aldus Camps. In maart kwam aan de bouwwerkzaamheden een abrupt einde met de nationale lockdown in Spanje om de verspreiding van het virus af te remmen. De komende weken zullen die werkzaamheden weer worden hervat. Dit op een trager tempo omdat er een gebrek aan financiële middelen is ontstaan. De bouw wordt gefinancierd met donaties en met de opbrengst van de entreekaartjes om de kathedraal te bezichtigen. Op dit moment is er alleen geld om de tweede hoogste toren af te ronden, die is gewijd aan de maagd Maria.

Lees ook: Eeuwigdurende bouwwerkzaamheden Sagrada Familia in Barcelona

Sagrada Familia na 130 jaar geen illegaal bouwwerk meer

Dit vind je misschien ook leuk