Spaans gehucht in paar minuten tijd overstroomd

door admin
Spaans gehucht in paar minuten tijd overstroomd

De waterpijp vervoert water van het nabijgelegen stuwmeer La Viñuela en het knappen ervan heeft vooral gevolgen voor de woningen in de straat calle Poeta García Valverde in het dorp dat vijf kilometer ten noorden van Vélez-Málaga ligt. De begane grond van al deze huizen is ondergelopen en meer dan tien auto’s raakten onder water. 

De pijp barstte rond kwart over tien op maandagavond en al snel begon het water in grote hoeveelheden door het dorpje te stromen. Veel inwoners kwamen snel hun huizen uit om te zien wat er aan de hand was. Teams van de brandweer, lokale en nationale politie en burgerbescherming kwamen te hulp en brandweerlieden dienden een negentigjarige vrouw te redden die in haar woning was komen vast te zitten.

Gregorio Campos, voorzitter van het waterschap Axaragua, heeft inwoners van Trapiche en omliggende dorpen ervan verzekerd dat men de hele nacht heeft doorgewerkt om veertien dorpen te verzekeren van hun watervoorziening die het stuwmeer La Viñuela als bron heeft. Ook is men alle schade aan het opnemen waarvoor de aansprakelijkheidsverzekering van het waterschap verantwoordelijk zal zijn.

Dit vind je misschien ook leuk