Alles wat u moet weten over de fiscus in Spanje

door admin
Alles wat u moet weten over de fiscus in Spanje

BinckBank Spanje organiseert daarom op 21 februari een speciale informatiemiddag met het thema ‘Alles wat u moet weten over de Spaanse fiscus’. We nodigden twee belastingexperts uit Spanje uit om de regels voor residenten én voor niet-residenten toe te lichten.

Belastingen rond tweede huis in Spanje

Barbara Ingenbleek van Euro Economics Marbella zal uitleg geven over het bezit van een tweede huis in Spanje. Op welke momenten bent u belasting schuldig en wat moet u opgeven als u uw huis verhuurt? Welke belastingen moeten er betaald worden als er sprake is van verkoop of overlijden? Praktische zaken waar iedereen die hier een vakantiehuis voor eigen gebruik of verhuur heeft mee te maken krijgt.  

Belastingen als resident in Spanje

Mr. Jan Doorakkers van Doorakkers Tax & Law zal aan de hand van een praktijkvoorbeeld uitleggen waar je als (semi-permanent) resident van Spanje rekening mee moet houden op het gebied van belastingen. Het gaat om reëel voorbeeld van een Nederlands echtpaar dat naar Spanje emigreert. Aan welke verplichtingen dienen ze in beide landen te voldoen? Bovendien geeft Doorakkers een aantal tips om te voorkomen dat je te veel belasting betaalt.

De keuze voor een seminar met een ander thema dan beleggen is zeer bewust genomen door BinckBank Spanje. “Het is een onderwerp dat niets met beleggen te maken heeft, maar we weten van onze klanten dat ze best veel vragen over de belastingen hebben”, aldus Kaspar Huijsman, directeur van BinckBank Spanje. “Het is een informatieve middag, er wordt geen belastingadvies gegeven. De belastingexperts die de lezing verzorgen staan bij ons bekend als zeer professioneel. Daarom zijn ze ook van harte welkom als sprekers in onze Binck Investment Academy.”

Wat kunt u verwachten?

Belastingexperts Barbara Ingenbleek en Jan Doorakkers zullen onder andere de volgende vragen aan bod laten komen en aan de hand van praktische voorbeelden uitleg geven over de Spaanse belasting. 

– Uw (vakantie) huis verhuren, wat wil de belastingdienst weten?
– Verhuizen naar Spanje, belastingen betalen in beide landen
– Belastingen bij aankoop en verkoop van een woning
– Erfbelasting

De infomiddag vindt plaats op 21 februari en begint om 15.30u. Naderhand is er tijd om rustig na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Schrijf u nú in via onze site, door een mail te sturen naar info@binckbank.com of te bellen met +34 952 924 011.

Kalender seminars in de Investment Academy van BinckBank Spanje in Marbella:

–          29 maart: Brexit Breakfast

–          25 apri: Málaga bruist

–          23 mei: Alles over ProTrader

–          14 juni: Nederlandse crime hubs in Spanje

–          19 september: Debat: het gaat goed met de Spaanse economie

–          17 oktober: Mystery Guest

–          7 november: Het leven als guiri aan de Costa del Sol

–          12 december: Vooruitblik en visie op 2020 & Kerstborrel

Beleggen kent risico’s. Uw inleg kan minder waard worden. BinckBank Spanje geeft geen belastingadvies.

Dit vind je misschien ook leuk