Detox your closet voor de vlinderkinderen van Debra

door admin
Detox your closet voor de vlinderkinderen van Debra

Het kleding swappen of ruilen werkt zo: Doorzoek je kledingkast en selecteer alle kledingstukken, schoenen en accessoires die je om welke reden dan ook niet meer nodig hebt, niet meer past of niet meer leuk vindt. Truien, broeken, jurkjes, rokjes, bikini’s, kettingen, riemen, tassen, schoenen, shawls, sieraden, zelfs boeken, alles kan mee onder het motto ‘detox your closet’. Je brengt het resultaat van je zoektocht gewassen en gestreken mee naar het gemeentehuis van Benahavís, stalt het zo aantrekkelijk mogelijk uit en wacht op het ‘swap-signaal’ afgegeven door Charo van Hulst, oprichter van Charity by Charito. Dan begint de fun! Je zoekt kleding uit die je leuk vindt, maakt een praatje met degene van wie het was, neemt het mee naar de paskamer en is het een ‘yes!’ dan neem je het mee naar huis.

Alle vijftig dames (van diverse nationaliteiten) mogen tien kledingstukken mee naar huis nemen. Willen ze er meer, dan kunnen ze daarvoor betalen. De volledige opbrengst hiervan gaat naar de Stichting Debra. Tien jaar geleden begon Charo met een Swap-event in haar eigen huis. Het was gelijk zo’n doorslaand succes dat ze ermee doorging en het event steeds verder heeft geprofessionaliseerd.

Stichting Debra

De niet-geruilde kleding en de opbrengst van de loterij met prachtige prijzen, die door diverse sponsors worden geleverd, gaat naar de Stichting Debra om hen te helpen bij hun goede, maar relatief onbekende werk. Deze internationale stichting zet zich in Spanje vanuit Marbella in voor kinderen met Epidermolysis Bullosa (EB), een zeldzame en erfelijke huidafwijking die vanaf de geboorte aanwezig is. In 2018 werden 11 babies met EB geboren in Spanje. De hechting van de verschillende huidlagen is verstoord waardoor blaren ontstaan. Bij gezonde mensen ontstaan blaren na langdurige wrijving op de huid. Bij mensen met EB ontstaan blaren soms al door het dragen van kleding en bij alledaagse handelingen (zoals blaren op de handen na het vasthouden van het fietsstuur).

Er bestaat nog geen behandeling die Epidermolysis Bullosa kan genezen. Wel kan, door goede verzorging en verbandmiddelen, het dagelijks leven zo aangenaam mogelijk worden gemaakt. Door het doen van wetenschappelijk onderzoek naar EB is er wellicht in de toekomst genezing mogelijk. Debra zet zich in voor al deze zaken en heeft daarom financiële steun nodig. Deze probeert de stichting te verkrijgen via subsidies en giften van fondsen, maar ook via speciale acties zoals de Swop your Stuff Party van Charity by Charito.

Vol is vol

Het volgende ‘feel good networking event’ vindt plaats op zaterdag 9 maart in het gemeentehuis van Benahavís aan de Avenida de Andalucía 34. De ontvangst is vanaf 13 uur en de entree is 20 euro per persoon. Om 16:30 organiseert Charo een Raffle Prize Giving waarmee prachtige prijzen te winnen zijn. Denk hier aan massages, beautyproducten, sieraden en accessoires. Om 17 uur maakt Charo de opbrengst bekend. Terwijl de dames swoppen kunnen ze ook meer te weten komen over de vlinderkinderen van Debra via de vrijwilligers van de stichting die aanwezig zijn om meer bewustzijn te creëren voor deze zeldzame ziekte.

Dus kom met al jouw kwalitatief goede kleding, accessoires, boeken of andere spullen die je aan Debra wilt doneren naar dit internationale, informele en superleuke netwerkevent. Aanmelding is verplicht en kan via de onlangs geheel vernieude website van Charity by Charito en per e-mail. Doe het snel, want vol is vol!

Dit vind je misschien ook leuk