Alles over gerechtelijke openbare verkopen in Spanje

door admin
Alles over gerechtelijke openbare verkopen in Spanje

In Spanje gebeurt een openbare verkoop vooral in de context van een gedwongen verkoop. In dit artikel informeert Welex Advocaten en Economen te Marbella u over alles wat u dient te weten over gerechtelijke openbare verkopen in Spanje.

In 2015 werd het online veilingsysteem opgericht in Spanje. Dit gebeurde krachtens de Wet 19/2015, die twee doelstellingen nastreeft. Allereerst streeft men ernaar procedure voor openbare verkopen van zowel onroerende goederen als persoonlijke zaken transparanter te maken en ten tweede beoogt men een hogere prijs voor de goederen te verkrijgen.

Het grote voordeel voor de kopers van dit online systeem is dat de manier om de aanbetaling te doen voor deelname aan een specifieke veiling gemeenschappelijk is voor alle gebruikers. Daarbij hoeft een koper niet meer naar een rechtbank om een bod te kunnen uitbrengen, maar kan dat gewoon doen vanuit huis of kantoor. Bovendien kunnen kopers, als zij dit van tevoren aangeven, notificaties ontvangen over openbare verkopen van goederen waarin ze zijn geïnteresseerd. 

Welke soort goederen kunnen worden verkocht bij openbare verkopen in Spanje?

Bij openbare verkopen in Spanje kunnen de volgende soorten goederen worden verkocht:

  • Onroerend goed: eengezinswoningen, appartementen, handelsruimten, garages, percelen enzovoort.
  • Roerende goederen: machines, gereedschappen, meubels enzovoort.
  • Voertuigen: auto’s, motorfietsen.

 

Hoe deelnemen aan gerechtelijke verkopen in Spanje?

Om als bieder aan een openbare verkoop in Spanje deel te kunnen nemen en toegang te hebben tot de informatie over de te verkopen zaken, dient de koper zich eerst te registreren bij het Elektronische Veilingportaal. Hiermee schrijft u zich ook in voor de berichtendienst die u op de hoogte houdt van nieuwe openbare verkopen. Voor toegang tot openbare informatie over gerechtelijke verkopen in Spanje hoeft u zich niet te registreren.

Hoe registreren op het Elektronisch Veilingportaal in Spanje?

Om zich te registreren op het online veilingportaal in Spanje zijn er drie manieren. Allereerst kan dat via een elektronisch certificaat. Ook kan het via het identificatieplatform (ID/elektronish certificaat). Tot slot kunt u kiezen voor gemak en contact opnemen met Welex Advocaten en Economen in Marbella. Dit gerenommeerde kantoor biedt haar diensten aan over heel Spanje. De in executoriale verkoop gespecialiseerde professionals van Welex kunnen u helpen bij het registratieproces voor openbare verkopen in Spanje, zodat u daarna zonder zorgen kunt deelnemen aan de gerechtelijke veilingen. Tevens kunnen zij u adviseren over het volledige aankoopproces van het object – bijvoorbeeld een woning – dat u wordt toegewezen.

Dit vind je misschien ook leuk