Langste wandelroute van Málaga door Google gedigitaliseerd

door admin
Langste wandelroute van Málaga door Google gedigitaliseerd

Wie vast een goede indruk wil krijgen alvorens te kiezen met welke van de in totaal 35 etappes te beginnen, kan nu overal ter wereld via Google op digitale wijze de panoramische beelden bekijken. Google heeft de volledige route vastgelegd op foto’s van 360 graden en het resultaat daarvan gedigitaliseerd. Je kunt de beelden bekijken via de website van Gran Senda de Malaga en via Google Maps. De beelden zijn gefilmd via het programma Google Street View ‘Trekker Loan’.

De Gran Senda de Málaga trok in 2018 bijna twee miljoen wandelaars. De route leidt door vier beschermde natuurgebieden, twee natuurreservaten en drie ‘parajes naturales’ en kruist de Camino Mozárabe de Santiago (GR-245) en de Europese Gran Recorrido GR-92/E-12.

Grote variëteit aan natuurlijke landschappen

Volgens Marina Bravo, afgevaardigde van de afdeling milieu van de provincie Málaga stelt dat met het initiatief van Google de grote variëteit van natuurlijke landschappen in de provincie Málaga erg goed tot zijn recht komt. ‘De Gran Senda maakt het eveneens mogelijk om het enorme historische, culturele, gastronomische en menselijke erfgoed in de provincie te ontdekken’, onderstreepte Bravo in een persbericht.

Via de digitale versie van de route is het eveneens mogelijk om logies en restaurants langs de route te lokaliseren. Ook andere initiatieven op meer afgelegen plekken komen zo beter in beeld. 

Google bracht eerder met dezelfde techniek bijzondere plekken zoals de Grand Canyon in de Verenigde Staten, de Galapagos-eilanden, inca-stad Machu Picchu in Peru en diverse nationale parken wereldwijd in kaart. 

Het project om de Gran Senda te digitaliseren ging in februari 2018 van start. Met een camera bevestigd op een rugzak liepen medewerkers van Google gedurende zes maanden alle etappes van de route. In totaal hadden ze daarvoor ruim 300 uur nodig, waarin ze in totaal 21.535 meters moesten klimmen en 23.545 meters dalen. 

Dit vind je misschien ook leuk