Spaanse dierenpartij veroordeelt beelden stuiptrekkend paard op feria

door admin
Spaanse dierenpartij veroordeelt beelden stuiptrekkend paard op feria

Het is vaak een prachtig spektakel om te zien. Zo ook op de Feria de Abril in Sevilla. Hier wordt op dit moment tot aanstaande zondag nog de feria der feria’s gevierd. Erg traditioneel en heel bijzonder voor veel buitenlanders om iets van mee te krijgen.

De feestvreugde wordt echter ieder jaar opnieuw verstoord door beelden van lijdende paarden. Dierenpartij Pacma veroordeelt keer op keer het feit dat paarden worden blootgesteld aan urenlange uitputtende tochten op dagen dat het al erg warm is en vaak te weinig water krijgen. 

Dit jaar ging een video viraal waarop een paard te zien is dat op de grond ligt en stuiptrekkingen vertoond door uitputting. Met veel verontwaardiging werd daarop gereageerd. Op de verontrustende beelden is te zien hoe een groepje mannen het paard water proberen te geven terwijl het herhaaldelijk zijn hoeven op de stoeptegels slaat.

In een tweet schrijft Pacma: ‘We zouden ons moeten vermaken zonder het gebruik of het onderwerpen van dieren. Elk jaar sterven tientallen paarden op de feria, onderworpen aan uitputtend lange, inspannende dagen. We zetten in op feesten zonder mishandeling!’

De dierenorganisatie veroordeelt jaarlijks de incidenten met dieren die plaatsvinden op diverse grote feria’s in Spanje. In 2018 klaagde de politie in Sevilla nog een man aan die zijn paard al in slechte gezondheidstoestand mee had genomen naar de feria, waar het dier na een hele dag zonder eten en drinken stierf.

Dit vind je misschien ook leuk