Guardia Civil agent verongelukt tijdens achtervolging drugshandelaren Spanje

door admin
Guardia Civil agent verongelukt tijdens achtervolging drugshandelaren Spanje

Dit hebben bronnen bij de Guardia Civil gemeld tegen de Spaanse krant El País. Nadat het ongeluk had plaatsgevonden konden andere agenten twee van de verdachten aanhouden die in het drugsvoertuig zaten. De omgekomen agent is Fermín Cabezas González. Hij maakte deel uit van de verkeersafdeling van de Guardia Civil in Algeciras en had met zijn groep de achtervolging ingezet op een verdachte witte auto met Frans kenteken. De agenten hadden het verdachte voertuig opgemerkt tijdens een controle. Wanneer deze werd doorgelaten sloeg de bestuurder op de vlucht in de richting van Jerez de la Frontera. Tijdens die achtervolging raakte de agent volgens bronnen bij de Guardia Civil in botsing met een vrachtwagen. Toegesnelde hulpdiensten konden niets meer voor hem doen. De agent overleed ter plaatse.

Andere agenten van de Guardia Civil startten vervolgens een zoektocht naar de verdachte witte auto en konden deze aanhouden in Las Pachecas, een landelijk gehucht bij Jerez. Het gaat om de bestuurder en een bijrijder. Zij zitten nu vast op verdenking van drugshandel. De politie heeft niet gemeld hoeveel drugs er in de auto werden vervoerd.

De omgekomen agent was 45 jaar en werkte al 27 jaar als Guardia Civil. Sinds 1998 was hij in dienst bij de verkeerspolitie. Hij laat een tienjarige dochter na. De Spaanse minister van Binnelandse Zaken, Fernando Grande Marlaska heeft zijn condoleances aan de familie overgebracht via de Twitter-account van het ministerie. Vrijdag wordt er in Cádiz een herdenkingsdienst gehouden voor de collega’s van Cabezas.

Dit vind je misschien ook leuk