Estepona heeft eerste rookvrije strand van de Costa del Sol

door admin
Estepona heeft eerste rookvrije strand van de Costa del Sol

Het ‘Playa sin Humo’ (strand zonder rook) in Estepona is het eerste strand waar niet gerookt mag worden aan de Costa del Sol. Het centraal gelegen strand ligt bij het waterpark en een zone met sporttoestellen. Het stadsbestuur koos voor dit stuk strand omdat het zeer druk bezocht wordt door gezinnen met kinderen en geliefd is onder inwoners om er te sporten. 

Het doel van de maatregel is volgens de wethouder Stranden, Susana Aragón, gezonde gewoonten onder de inwoners en gebruikers van het strand te stimuleren. Aragón herinnert eraan dat roken wereldwijd de belangrijkste vermijdbare oorzaak is van ziekte, invaliditeit en prematuur overlijden. Alleen al in Europa sterven elk jaar meer dan 1,2 miljoen mensen aan de gevolgen ervan volgens de Wereld Gezondheids Organisatie WHO. 

Een bijkomend voordeel van de maatregel is dat er geen sigarettenpeuken en as meer achterblijven op het strand en in het water. De wethouder onderstreept eveneens dat elke peuk in het zand of in het water vijftig liter water kan vervuilen met de chemische stoffen die erin zitten. De samenstelling van sigaretten zorgt er bovendien voor dat het tot tien jaar duurt voor de peuken volledig zijn afgebroken. Dit levert schade op aan de zeeleven. 

Dit vind je misschien ook leuk